Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Vilket ord är du nyfiken på idag?

Bankordlista

G

Din grundlön är det belopp du alltid är garanterad vid varje löneutbetalning. I den ingår inte eventuella rörliga tillägg som exempelvis provision eller bonus. Grundlönen kan därför vara lägre än din taxerade inkomst.

Bra att veta! När du ansöker om ett lån hos oss ska du alltid ange din grundlön. Då kan vi göra en mer rättvis och korrekt bedömning av din inskickade låneansökan.

Gäldenär är ett annat ord för den part som har en skuld till borgenären (långivaren). En gäldenär är vanligtvis en privatperson som lånat pengar av en bank/ett kreditinstitut.