Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Vilket ord är du nyfiken på idag?

Bankordlista

E

E-legitimation är en elektronisk legitimation som kan användas online hos många olika banker, myndigheter och företag. Den vanligaste e-legitimationen är BankID. Ett BankID är jämförbart med ett pass, körkort eller annan fysisk legitimationshandling. Därför är det viktigt att skydda sin e-legitimation på samma sätt som du skyddar din fysiska id-handling.

Effektiv ränta är det faktiska pris man betalar för ett lån. Den effektiva räntan inkluderar alla eventuella avgifter och kostnader som tillkommer och ska alltid anges som en årsränta i procent. Effektiv ränta kan ses som ett slags kilopris på lån. Därför ska du alltid utgå från denna räntesats när kostnader för lån jämförs.

Skillnad mellan effektiv och nominell ränta: Effektiv ränta = grundläggande ränta + avgifter (t. ex. avi- och uppläggningsavgift). Nominell ränta = den grundläggande räntan för lånet.