Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Vilket ord är du nyfiken på idag?

Bankordlista

H

Handpenning är en slags förskottsbetalning som köparen av en bostad gör. Förskottsbetalningen görs till den part som säljer bostaden. Vanligtvis är handpenningen 10 % av bostadens köpeskilling.

Huvudlåntagare är den person som bär huvudansvaret för att lånet återbetalas enligt det avtal som tecknats med den bank eller det kreditinstitut som lånar ut pengarna. Trots detta är medlåntagaren solidariskt betalningsansvarig. Se även förklaring av solidariskt betalningsansvarig.

Huvudsökande är den person som, i en låneansökan, ansöker om att vara huvudlåntagare. Se även förklaring av huvudlåntagare.