Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Sparkonto

Att spara pengar på ett sparkonto är ett enkelt och säkert sätt att bygga upp en buffert över tid. Öppna ett sparkonto med sparränta.

Sparkonto

Att spara pengar på ett sparkonto är ett enkelt och säkert sätt att bygga upp en bra ekonomisk buffert över tid. 

Check mark

0,25% ränta

Check mark

Fria uttag och insättningar

Check mark

Inga avgifter

Check mark

Omfattas av insättningsgaranti

Öppna Sparkonto

Sparkonto Plus

Sparkontot för dig om redan har ett lån eller kreditkort hos oss. Du får en extra förmånlig ränta på ditt sparkapital. 

Check mark

1% ränta upp till 25 000 kr

Check mark

Fria uttag och insättningar

Check mark

Omfattas av insättningsgaranti

Öppna Sparkonto Plus

Sparkonto Medlem

Ett förmånligt sparkonto för dig som är medlem i någon av de organisationer vi samarbetar med och som har ett lån eller kreditkort hos oss. 

Check mark

För dig som medlem

Check mark

1 % ränta upp till 25 000 kr

Check mark

Fria uttag och insättningar

Check mark

Omfattas av insättningsgaranti

Öppna Sparkonto Medlem
Tjej går på blomfält och drömmer om vad hon ska spara till

Vad vill du spara till?

Drömmer du om att köpa hund, skaffa ny bil eller göra den där resan som aldrig blivit verklighet? Lite räcker långt och kan förverkliga drömmar. Oavsett vad du har för mål med ditt sparande erbjuder vi ett sparkonto som ger dig möjlighet att nå dit. Hos oss får du alltid en bra ränta redan från första kronan. 

Räkna på ditt sparmål

Vad drömmer du om?

Spara smart med Sparkonto

Det är enkelt att börja spara. För att snabbt komma igång med ditt buffertsparande är det bra att månadsspara på ett Sparkonto. Ditt sparande växer tryggt och säkert hos oss samtidigt som du bygger upp den buffert du behöver för att vara skyddad mot oväntade utgifter i vardagen.

Med vår internetbank har du alltid tillgång till ditt sparkonto och full kontroll över ditt sparande. Insättningar och uttag gör du när du vill och helt utan kostnad. Det är helt enkelt ett smart sätt att spara pengar på.

 

Kort om våra sparkonton 

  • Fritt antal uttag och insättningar
  • Omfattas av insättningsgaranti
  • Sparränta så ditt sparande växer tryggt och säkert

Om sparande

Vanliga frågor & svar

Det kostar inget att ha ett sparkonto hos oss. Vi tar inte heller ut någon avgift om och när du vill göra insättningar till eller uttag från ditt sparkonto.

Det är enkelt och tryggt att öppna sparkonto hos oss. Har du redan ett lån och/eller ett kreditkort i Lån & Spar Bank kan du öppna ett Sparkonto Plus. Är du medlem i någon av de organisationer vi samarbetar med är Sparkonto Medlem alternativet för dig.

Läs mer

Du har full koll på ditt sparkonto i vår Internetbank. Logga in med ditt BankID för att göra överföringar, se ditt saldo och söka fram dina kontohändelser. 

Mamma hjälper son med hjälmen

Sparkonton med insättningsgaranti

Våra sparkonton omfattas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen). Det innebär att du som kund får ersättning upp till 100 000 EUR per insättare, om Lån & Spar Bank A/S skulle försättas i konkurs.

Ekonomiskolan

Våra tips om sparande

Det orange kuvertet

Ekonomiskolan

Tre tips för att få kontroll över pensionssparandet