Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Medlemslån

Som medlem i någon av våra samarbetsorganisationer kan du låna pengar hos oss till extra förmånlig ränta.

Glad tjej
Check mark

Förmånlig ränterabatt på 0,50 % - enheter

Check mark

Återbetalningstid mellan 2 och 15 år

Check mark

Låna från 50 000 kr till 600 000 kr

Representativt exempel

Kreditbelopp 100 000 kr, rörlig årsränta per 2024-06-17 6,93 %, återbetalningstid 12 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, effektiv ränta 7,23 %. Total månadskostnad 1023 kr, antal avbetalningar 144 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 147 707 kr. Räntan är individuell, 5,95 - 11,95 % per 2024-06-17, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning.

Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till vår låneskyddsförsäkring. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Premien för Låneskyddet är 8,5 % av månadskostnaden för lånet, eller 7 % per person om ni är 2 låntagare. I ovanstående exempel är kostnaden för försäkringen 95 kr/månad alternativt 166 kr/månad.

Vad säger våra kunder?

Vi använder oss av tjänsten Trustpilot för att samla in omdömen från kunder som fått ett lån beviljat hos oss. Trustpilot är en oberoende plattform där vem som helst kan lämna ett omdöme om ett företag. Så samlar vi in och använder kundomdömen

Grundkriterier för Medlemslån

Check mark

Medlem i någon av våra medlemsorganisationer*

Check mark

Fyllt 18 år

​​​​​​

Check mark

Vara folkbokförd i Sverige

Check mark

Tillsvidareanställd eller pensionär

Check mark

Minst 300 000 kr i årsinkomst och betalar skatt i Sverige

Check mark

För lånebelopp över 500 000 kr krävs två sökande

Check mark

Inneha Mobilt BankID eller BankID på fil

HUR FUNGERAR DET?

Vår smidiga låneprocess

Laptop

1. Ansök om Medlemslån

Hand med mynt

2. Få ditt erbjudande

Komplettera med dokument

3. Komplettera din ansökan

Signera avtal med BankID

4. Signera kreditavtal med BankID

Händer som gör tummarna upp

5. Invänta utbetalning

Indikator för lån

Hur mycket kan jag låna?

Använd vår Låneindikator för att enkelt och smidigt räkna på ditt låneutrymme utan att någon kreditprövning görs. 

Om medlemslån

Vanliga frågor & svar

Som medlem i någon av våra samarbetsorganisationer kan du låna pengar hos oss till extra förmånlig ränta. Vi har utformat Medlemslånet så att du får en ränterabatt på 0,50%­– enheter. Möjlig återbetalningstid är mellan 2 och 15 år.

Lån & Spar Bank samarbetar med medlemsorganisationer kring banktjänster till förmånliga medlemsvillkor. De särskilt förmånliga medlemsvillkoren har bland annat hjälpt många medlemmar att få en lägre månadskostnad när de har samlat sina lån hos oss.

Läs mer

Om du vill räkna på hur mycket du kan låna innan en låneansökan skickas in kan du ta hjälp av vår Låneindikator. När låneindikatorn används görs ingen kreditupplysning.

Läs mer

Du får alltid den bästa ränta vi kan erbjuda dig vid det tillfälle du gör din ansökan. Vi tillämpar individuell räntesättning och räntan beslutas efter sedvanlig kreditprövning. Det innebär att räntesättningen och bedömningen av dina lånemöjligheter kommer vara anpassade efter hur din ekonomiska situation ser ut när du ansöker om lån.

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Ja, du kan lösa ditt lån när du vill. Vi tar inte ut någon avgift när du vill lösa lånet i förtid. Tänk dock på att det alltid tillkommer en upplupen ränta fram till den dag då lånet ska lösas. Därför är det viktigt att du, oavsett vad, kontaktar oss för att få korrekta lösenuppgifter.

Läs mer
Mamma hjälper son med hjälmen

Du är viktig

Som medlem i någon av de organisationer som vi samarbetar med får du extra bra villkor och förmåner hos oss. På Medlemslånet får du till exempel en ränterabatt på 0,50%-enheter. Vi erbjuder dig också en attraktiv sparränta om du öppnar ett Sparkonto Medlem.

Du är viktig och just därför har din organisation redan förhandlat om villkoren.