Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Försäkringar

Försäkringar kan ge dig trygghet i vardagen genom att skydda mot oväntade händelser som kan påverka din ekonomi, hälsan eller dina ägodelar. Oavsett om det handlar om en hemförsäkring, som skyddar ditt hem och din egendom, eller en bilförsäkring, som täcker skador på din bil, har vi en försäkringslösning som passar dina behov.

Hund i bil

Bilförsäkring

Välj mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Beroende på val av försäkring ges försäkringsskydd vid exempelvis brand, stöld eller vagnskada.

Läs om Bilförsäkring
Pappa med två barn utanför villa

Villahemförsäkring

Villahemförsäkringen kan ersätta skador på tomten och byggnaden. Försäkringen kan även skydda dig, din familj och dina saker.

Läs om Villahemförsäkring
En kvinna sitter hemma i soffan med sin mobil och laptop

Hemförsäkring

I hemförsäkringen ingår bland annat reseskydd, skydd vid inbrott och vattenskador.

Läs om Hemförsäkring
Två man går längs sjön för att fiska

Fritidshusförsäkring

Om det oförutsedda skulle hända i ditt andra hem är du i trygga händer med vår fritidshusförsäkring. Försäkringen ger skydd vid bland annat stöld och brand.

Läs om Fritidshusförsäkring
Ett par går på gatan under ett paraply

Låneskydd

När det oförutsedda händer är det extra viktigt att ha en ekonomisk trygghet. Ett Låneskydd hjälper dig att betala för ditt lån om du exempelvis blir sjukskriven eller förlorar din inkomst. 

Läs om Låneskydd
Tjej sitter i bilen och visar sitt Lån & Spar Bank Mastercard

Kortförsäkring

Det ska vara härligt att resa. Med vårt Mastercard ingår en kompletterande reseförsäkring när du betalar mer än halva din resa med kortet. Det ger dig en extra trygghet så du kan njuta ännu mer av resan. 

Läs om Kortförsäkring

Om försäkringar

Vanliga frågor & svar

I villahemförsäkringen ingår skydd för din lösegendom i och utanför hemmet. Villahemförsäkringen gäller för din villa eller ditt radhus och övriga byggnader som finns angivna på försäkringsbrevet. Vad som är försäkrat framgår av ditt försäkringsbrev.

Läs mer

Försäkringen gäller under den försäkringsperiod som anges i ditt försäkringsbrev, vanligtvis en period om ett år. Om du inte aktivt väljer att säga upp din försäkring förnyas den automatiskt. 

Läs mer

Försäkringen gäller i Sverige samt de länder som är anslutna till det så kallade Gröna kort-systemet, vilka är nästan samtliga länder i Europa. Din bilförsäkring gäller i följande länder: 

Andorra, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Trafikförsäkringen gäller däremot i hela världen för skada som, till följd av trafikolycka med svenskregistrerat fordon, tillfogas dig som är svensk medborgare eller har din hemvist i Sverige.

Vilken försäkring du ska välja beror på hur omfattande försäkring du behöver och vill ha. Om du är osäker kan du alltid kontakta oss för mer information.

Du kan välja mellan:

Läs mer

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare. Den omfattar också andra personer i hushållet som bor och är folkbokförda på den adress som anges som "försäkringsställe" i försäkringsbrevet. Av försäkringsbrevet framgår tydligt antalet personer som är försäkrade.

Ja, fritidshusförsäkringen kan ge ersättning för en fuktskada såvida skadan inte är orsakad av felaktig konstruktion, felaktigt utförande eller materialfel.

Annat som du kan vara intresserad av

Bil kör på landsväg

Ekonomiskolan

Hur ska man tänka kring försäkring när man köper en bil?

Pappa och son spelar fotboll

Ekonomiskolan

Låneskyddsförsäkring – vad är det och när är det bra att ha?