Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Låneindikator

Använd vår låneindikator för att enkelt och smidigt räkna på ditt låneutrymme. Hur mycket kan du låna utifrån dina förutsättningar? Ingen kreditupplysning tas och du kan testa låneindikatorn hur många gånger du vill.

Låneindikator utan kreditprövning

Låneindikatorn – bra att veta:

Check mark

Låneindikatorn ger en indikation på hur mycket du kan låna och är inte ett bindande låneerbjudande

Check mark

Ingen kreditupplysning görs

Check mark

Du kan testa hur många gånger som helst

Check mark

Beräkningen baseras på en exempelränta och behöver därför inte vara den slutgiltiga räntan du får vid en låneansökan

Check mark

Beroende på låneindikatorns beräkning kan du få grönt, gult eller rött ljus

En man pratar i telefonen och kolla på laptopen

Vad påverkar beräkningen

  • Vilken inkomst du och eventuell medsökande har samt familjesituation 
  • Schablonkostnader för den boendeform du har angivit 
  • Befintliga lån och krediter som anges

Vad betyder de olika färgerna?

Låneindikatorn grönt ljus

Grönt ljus

Om du får grönt ljus gör vi bedömningen att det finns ekonomiskt utrymme för dig att ansöka om lån. Om du vill veta vilka villkor vi kan erbjuda dig är du välkommen att skicka in en låneansökan. 

Låneindikatorn gult ljus

Gult ljus

Vid gult ljus är det möjligt att du inte har ekonomiskt utrymme att låna just nu, eller att du ligger på gränsen och att det därför kan vara läge att vänta med en ansökan om ett privatlån. Om du får gult ljus kan ett kreditkort vara ett bättre alternativ för dig än att ansöka om ett privatlån.

Låneindikatorn rött ljus

Rött ljus

När låneindikatorn visar rött ljus är vår bedömning att du bör vara försiktig med att ansöka om privatlån i nuläget. Undersök istället möjligheten att förbättra villkoren på befintliga lån för att betala av dessa snabbare eller öka flexibiliteten i din ekonomi. Prata gärna med oss för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig vidare.

Annat du kan vara intresserad av