Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Låna pengar

Ska du köpa en ny bil, renovera hemmet  eller investera i solceller? Oavsett vad du har för drömmar eller planer kan du låna upp till 600 000 kr med räntegaranti hos oss. Räkna på din möjliga månadskostnad och ansök om lån utan säkerhet. 

Check mark

Omfattas av Räntegaranti

Räntegarantin gäller dig som har lån utan säkerhet (blancolån).

Check mark

Låneskydd ingår, kostnadsfritt i 3 månader

Trygghet om det oplanerade händer. Läs mer

Check mark

Ingen säkerhet krävs

Du behöver inte lämna någon pant för lånet.

Representativt exempel

Kreditbelopp 100 000 kr, rörlig årsränta per 2024-06-17 6,93 %, återbetalningstid 12 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, effektiv ränta 7,23 %. Total månadskostnad 1023 kr, antal avbetalningar 144 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 147 707 kr. Räntan är individuell, 5,95 - 11,95 % per 2024-06-17, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning.

Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till vår låneskyddsförsäkring. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Premien för Låneskyddet är 8,5 % av månadskostnaden för lånet, eller 7 % per person om ni är 2 låntagare. I ovanstående exempel är kostnaden för försäkringen 95 kr/månad alternativt 166 kr/månad.

Vår smidiga låneprocess

Så ansöker du om lån

Laptop

1. Ansök om lån

Hand med mynt

2. Få ditt erbjudande

Komplettera med dokument

3. Komplettera din ansökan

Signera avtal med BankID

4. Godkänn och signera kreditavtal med BankID

Händer som gör tummarna upp

5. Invänta utbetalning (inom 1-5 bankdagar)

Lån med förmånlig ränta

Låna pengar till bilköpet, renoveringen eller samla dina andra lån och krediter. Oavsett vad du har för planer är det enkelt att ansöka om Privatlån och du får förmånlig ränta. Du bestämmer önskad återbetalningstid, och kan välja mellan 2 och upp till 15 år.

Lån utan krav på säkerhet (blancolån) och du kan lösa lånet när du vill. Ansöker du själv kan du låna upp till 500 000 kr. Om du har en medsökande när du ansöker om lån är det maximala lånebeloppet 600 000 kr.

Räntan är individuell och bestäms efter kreditprövning: 5,95 - 11,95 %. Rörlig effektiv ränta: 6,13 – 13,51 %.

Vilken ränta får jag?

Oavsett om du lånar för att investera i ditt hem eller din fritid baseras din ränta dels på hur mycket du vill låna, dels på hur din ekonomiska situation ser ut. När du skickar in en ansökan om lån gör vi en kreditupplysning på dig. Om vi kan erbjuda dig lån får du alltid det bästa ränteerbjudande direkt. Just nu är räntespannet 5,95 % till 11,95 %.

Pris

 • Låneskydd ingår, kostnadsfritt i 3 månader.
 • Låna från 50 000 till 600 000 kr.*
  * Det krävs två sökande för belopp över 500 000 kr.
 • Individuell ränta från 5,95 % till 11,95 %.
 • 0 kr aviavgift vid digital avi, 35 kr/mån för postal avi.
 • Uppläggningsavgift: 395 kr.

Vad krävs för att få låna pengar?

 • Fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Tillsvidareanställd eller pensionär
 • Minst 300 000 kr i årsinkomst och betalar skatt i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inneha Mobilt BankID eller BankID på fil

Om lån

Vanliga frågor & svar

Din låneansökan behandlas normalt sett direkt när den skickas in. Handläggningstiden kan dock i enskilda fall vara något längre. Hör av dig till oss om du inte fått någon återkoppling inom 2 bankdagar. Och kom ihåg att kontrollera din inkorg och skräppost i mejlen. Vi skickar nämligen en bekräftelse till den mejladress som angivits i ansökan. 

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

Du får alltid den bästa ränta vi kan erbjuda dig vid det tillfälle du gör din ansökan. Vi tillämpar individuell räntesättning och räntan beslutas efter sedvanlig kreditprövning. Det innebär att räntesättningen och bedömningen av dina lånemöjligheter kommer vara anpassade efter hur din ekonomiska situation ser ut när du ansöker om lån.

Ja, det går att lösa delar av ett lån. När och om du gör det kallas det för att extraamortera. En extraamortering innebär att du betalar av en del av din befintliga skuld, du amorterar ner din låneskuld med önskat belopp.

Läs mer

När du överför pengar mellan olika banker kan det ta upp till en extra bankdag innan pengarna finns på det mottagande kontot. Räkna därför alltid med att pengarna är framme vardagen efter överföringen är genomförd. Vid överföring till ett konto i samma bank överförs pengarna vanligen samma dag.

Ett accepterat låneerbjudande är inte bindande. Om du av någon anledning ångrat dig och inte vill gå vidare med erbjudandet du accepterat kan du kontakta oss och avbryta. För att allt ska bli rätt är det viktigt att du berättar för oss att du inte längre är intresserad av det lån vi erbjudit dig.

Vi gör en kreditbedömning och beräknar därefter den individuella räntan, där vi utgår från den enskildes förutsättningar. Är ni två i hushållet kan förutsättningarna bli bättre om ni ansöker tillsammans, eftersom vi då tar hänsyn till er totala ekonomi.

Ja, självklart har du ångerrätt. Om du fått ett lån utbetalt av oss kan du, inom 14 dagar efter att avtalet ingåtts, höra av dig till oss och meddela att du ångrar dig. Vi bokar tillbaka uppläggningsavgiften, men tänk på att du behöver betala ränta på pengarna fram till dagen då lånet avslutas.

Läs mer

Vad säger våra kunder?

Vi använder oss av tjänsten Trustpilot för att samla in omdömen från kunder som fått ett lån beviljat hos oss. Trustpilot är en oberoende plattform där vem som helst kan lämna ett omdöme om ett företag. Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vad vill du låna till?

Två personer som tvättar en bil

Bil

 • Låna till ny eller begagnad bil
 • Vid privat bilaffär eller köp hos bilhandlare
Låna till bil
Ritning, linjal, skruvar och borr för renovering

Renovering

 • Lån till såväl stora som små projekt
 • Köksrenovering
 • Badrumsrenovering
 • Utbyggnad
 • Solceller
 • Värmepump
 • Pool
Låna till renovering
Frukost med far och son

Samla mina lån

Förenkla din bankvardag genom att samla alla dina lån och krediter hos en bank. 

 • Sänk räntan och lånekostnaden
 • Det blir enklare att hålla reda på låneinbetalningar
Samla lån