Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

Läs mer

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Samla lån och krediter

Förenkla din bankvardag genom att samla alla dina lån och krediter hos en bank. Ansök om ett samlingslån hos oss och få pengar över till annat.

Far och son samlade för frukost
Check mark

Sänk räntan och lånekostnaden

Check mark

Förbättra kreditvärdigheten

Check mark

Minska onödigt krångel

Representativt exempel

Kreditbelopp 205 000 kr, rörlig årsränta per 2021-12-15 3,23 %, återbetalningstid 10 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, premie låneskyddsförsäkring 186 kr/månad, effektiv ränta 3,36 %. Total månadskostnad 2 191 kr, antal avbetalningar 120 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 263 354 kr. Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till låneskyddsförsäkringen. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Räntan är individuell, 2,95 - 8,95 % per 2021-12-15, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning.

Vad säger våra kunder?

Man läser om grundkriterier för lån på datorn

Grundkriterier för att Samla lån

Check mark

Fyllt 18 år

​​​​​​

Check mark

Inga betalningsanmärkningar

Check mark

​​​​​​Tillsvidareanställning eller pensionär

Check mark

Minst 250 000 kr i årsinkomst 

Check mark

För lånebelopp över 350 000 kr krävs två sökande

Check mark

Inneha BankID på fil eller Mobilt BankID

Om Samlingslån

Vanliga frågor & svar

Det finns många olika anledningar till varför det kan vara en bra idé att samla lån och krediter. En kan vara att du vill göra dig av med onödigt dyra smålån och krediter. Ofta när du samlar dina lån hos en bank har du möjlighet att sänka dina lånekostnader.

Läs mer

Om du har många dyra smålån hos olika kreditgivare kan det vara bra att samla lånen hos en och samma bank istället. På så sätt kan du ha möjlighet att förändra din privatekonomi till det bättre och få mer pengar över till annat.

Läs mer

Generellt är det svårare att bli beviljad ett lån, oavsett om du vill samla dina lån eller ansöka om ett nytt lån, om du har betalningsanmärkningar. Men det finns aktörer som gör undantag i dessa fall. Viktigt att känna till då är att räntan du erbjuds på lånet många gånger är högre.

Läs mer

Nej, du behöver inte vara kund för att ansöka om att samla dina lån hos oss. Däremot blir du kund i Lån & Spar Bank om du väljer att samla lånen här.

Läs mer

Hur gör jag för att samla lån och krediter?

Många gånger är det enkelt att samla lån även om det till en början kan kännas som ett stort och komplicerat projekt. Idag finns det många aktörer på marknaden som kan hjälpa dig att samla dina lån, och många gånger får du dessutom hjälp med att lösa de lån du önskar samla.

I sammanhanget kan det också vara av värde att känna till att det förekommer en hel del olika begrepp för att just samla lån. Några av dessa är samlingslån, refinansieringslån och hopbakslån. Kom ihåg att det endast är andra termer och begrepp för att uttrycka samma sak.

Vad får jag för ränta när jag samlar lån?

Självklart vill du samla dina lån till en bra ränta. Vilken ränta du får på ditt samlingslån beror dels på vilka räntor den aktuella banken erbjuder och dels på hur din ekonomiska situation ser ut. Därmed är det svårt att på förhand säga vilken ränta du kommer att få.

Vi tillämpar individuell räntesättning och räntan beslutas efter sedvanlig kreditprövning. Fördelen med individuell ränta är att du alltid kommer att få den bästa ränta vi kan erbjuda dig vid ansökningstillfället. Dessutom kommer räntesättningen och bedömningen av dina lånemöjligheter vara anpassade efter hur din ekonomiska situation faktiskt ser ut.

Mamma med två barn läser om låneskyddsförsäkring på surfplattan

Låna tryggt med Låneskydd

Vår låneskyddsförsäkring är framtagen i samarbete med försäkringsbolaget Gjensidige och ger dig och din familj en bra ekonomisk trygghet om du skulle bli sjukskriven, förlora din inkomst eller behöva vårda en nära anhörig. Försäkringsskyddet som hjälper dig och din familj när du som mest behöver det. 

Ekonomiskolan

För en sundare privatekonomi

Jouko berättar om hur han sänkte sin månadskostnad.

Ekonomiskolan

”Jag sänkte min månadskostnad med 2284 kr”

Tjej hoppar av glädje för en bättre ränta

3 anledningar till att samla lån

Check mark

Sänk räntan och lånekostnaden

När du samlar dina lån och krediter hos en och samma bank erbjuds du ofta en lägre ränta än vad snitträntan blir vid flera smålån hos olika banker och kreditgivare.

Check mark

Förbättra kreditvärdigheten

Istället för att göra ansökningar hos flera olika banker och kreditgivare kan du samla alla lån på ett ställe. Färre förfrågningar påverkar din kreditvärdighet positivt.

Check mark

Få bättre kontroll

Genom att samla alla dina lån på ett ställe slipper du hålla reda på olika räntor, avgifter och fakturor. Du minskar onödigt krångel och får bättre kontroll på din ekonomi.