Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
En man sitter med miniräknare och papper

Fördelar med att samla lån och krediter

ekonomiskolan

Har du flera lån och krediter som tynger din ekonomi? Att ha spridda lån och höga räntekostnader kan vara stressande och svårt att hålla koll på. Men det finns en lösning som kan hjälpa dig att ta kontroll över din ekonomi och minska dina månadskostnader – nämligen ett så kallat samlingslån. 

I den här artikeln kommer vi titta närmare på vad det innebär att samla lån och krediter, och vilka fördelar som tillkommer med samlingslån. 

Vad innebär samlingslån?

Samlingslån är en finansiell produkt som gör det möjligt att samla lån och krediter under ett och samma lån. Istället för att ha flera olika lån med olika villkor och räntesatser kan du med ett samlingslån samla allt under en enda kredit. Det betyder att du bara behöver hantera en långivare och en betalning varje månad, vilket ger dig enklare hantering och bättre översikt över din ekonomi.

Enkel hantering

En av de stora fördelarna med att samla lån och krediter är den enkla hanteringen och översikten det ger. Istället för att behöva hålla reda på flera olika förfallodatum och betalningsbelopp, kan du enkelt hålla koll på dina åtaganden genom att ha en enda betalning varje månad. Detta minskar risken för försenade betalningar och eventuella straffavgifter.

Översikt över din ekonomi

När du samlar dina lån och krediter får du också en tydligare bild av din totala skuldsituation. Du kan enkelt se hur mycket du är skyldig och hur lång tid det kommer ta att betala tillbaka lånet. Detta kan vara till stor hjälp när du planerar din ekonomi och funderar över sparande och investeringar.

Minskad räntekostnad och lägre månadskostnader

En annan fördel med att samla lån och krediter är möjligheten att minska dina räntekostnader och därmed sänka dina månadskostnader. När du kombinerar flera lån och krediter till ett enda lån kan du förhandla om bättre villkor och räntesatser. Det kan leda till betydligt lägre räntekostnader än vad du tidigare hade på dina separata lån.

Dessutom kan samlingslån ge dig möjlighet att förlänga återbetalningstiden på ditt lån, vilket också kan minska dina månadskostnader. Genom att sprida ut återbetalningen över en längre period kan du få mer utrymme i din budget varje månad.

Tips för att dra nytta av samlingslån

Att samla lån och krediter kan vara en klok ekonomisk strategi för att minska kostnader och få bättre kontroll över din ekonomi. Här är några värdefulla tips för att dra nytta av samlingslån och göra det bästa av din ekonomiska situation:

  • Utvärdera dina befintliga lån: Börja med att noggrant granska dina befintliga lån och krediter. Ta reda på de exakta villkoren, räntesatserna och återbetalningstiderna för varje lån. Att samla lån och utvärdera dem hjälper dig att få en tydlig bild av din skuldsituation och hitta möjligheter att spara pengar.
  • Förhandla om bättre villkor: När du bestämmer dig för att samla dina lån, försök att förhandla med din valda långivare för bättre villkor och räntesatser. Visa upp din goda betalningshistorik och berätta om dina planer. Ibland är långivare villiga att  erbjuda mer fördelaktiga villkor för att behålla dig som kund.
  • Undvik ny skuldsättning: Efter att du har samlat dina lån är det viktigt att undvika att hamna i en ny skuldsättning. Var försiktig med att ta nya lån eller krediter om det inte är nödvändigt, och fokusera istället på att betala av ditt samlingslån.
  • Övervaka din kreditvärdighet: Ett samlingslån kan påverka din kreditvärdighet. Se till att regelbundet övervaka din kreditrapport för att säkerställa att all information är korrekt. Om du upptäcker några felaktigheter, kontakta kreditupplysningsföretaget för att få dem rättade. Att ha en god kreditvärdighet är viktigt för din ekonomiska framtid.

Ta kontroll över din ekonomi genom att samla lån och krediter

Genom att samla lån och krediter kan du ta kontroll över din ekonomi och sänka dina månadskostnader. Dessutom får du en bättre översikt över din totala skuldsituation och kan planera din ekonomi mer effektivt. Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn