Hur kan vi hjälpa dig?

Frågor & svar

Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Varför ska jag samla lån och krediter?

Det finns många olika anledningar till varför det kan vara en bra idé att samla lån och krediter. En kan vara att du vill göra dig av med onödigt dyra smålån och krediter. Ofta när du samlar dina lån hos en bank har du möjlighet att sänka dina lånekostnader. Sänkta lånekostnader kan i sin tur innebära lägre månadskostnad eftersom du både kan få lägre ränta och bli av med eventuella avgifter som kan tillkomma hos olika kreditgivare. Att samla sina lån kan också vara ett effektivt sätt att förbättra dina lånevillkor.

Andra fördelar med att samla lån är att det kan hjälpa dig att få bättre kontroll på din ekonomi. När du har ett lån hos en bank istället för flera lån hos flera banker blir det enklare att hålla reda på dina låneinbetalningar och hur stor din totala skuld/kreditengagemang är. Då har du endast en faktura (låneavi) att hantera och betala varje månad.

Att samla sina lån kan på sikt även påverka din kreditvärdighet positivt.