Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Boendeekonomi

Hemmet är en central del av våra liv. Här ska du trivas och få utrymme att växa som människa. Men hem och boende är även förknippat med en rad ekonomiska och juridiska frågor av varierande karaktär. Boendeekonomi handlar inte bara om bolån och vad huset eller lägenheten är värd, det handlar också om personerna som ska bo tillsammans under samma tak. Kort sagt är det mycket att tänka på, och därför har vi samlat tips, artiklar och annan information som kan vara bra att ha.

En familj är ute i sin trädgård

Familj kollar i en tidningKöpa nytt boende

Lägenhets- eller husköp är en av de större och mer omfattande affärer vi gör i livet. Det är en investering inte bara rent ekonomiskt utan även på ett känslomässigt plan. När du ska köpa nytt boende finns det mycket att tänka på och ta hänsyn till. Vi har samlat artiklar som förhoppningsvis kan hjälpa dig på traven.

Guide för köp av bostadsrätt

Att tänka på vid husköp 

Investera i din bostad

Många väljer att investera i sitt befintliga boende istället för att köpa nytt. Utöver att det kan innebära förbättringar för dig personligen, kan det även höja det faktiska värdet på din bostad. Nedan hittar du artiklar som vi skrivit på det här temat.

Tips att tänka på när du ska renovera din bostad

Att tänka på vid investering av solceller

Vad kostar det att bygga en pool?

Bygga attefallshus - Vilka regler finns och vad är bra att tänka på?

Någon håller i en hemnyckel

Att sälja sitt hus eller lägenhet

Det kommer en dag då det av olika anledningar är tid att lämna det nuvarande boendet för något annat. Att sälja sitt hus eller sin lägenhet kan vara jobbigt känslomässigt, men innebär även en del praktiska göromål. Här kan du läsa mer om vad som kan vara bra att tänka på vid försäljning.

Det här bör du tänka på vid försäljning av bostadsrätt!

Tänk på det här när du ska sälja ditt hus

Ett par flyttar in i sitt nya boende

Gemensamt boende

En familj under ett tak. När en blir två eller två blir tre finns det plötsligt lite mer att tänka på när det kommer till ekonomi och juridik. Vanliga frågor kan vara om man ska ha gemensam eller separat ekonomi, varför det kan vara bra med samboavtal, vad som händer vid en eventuell skilsmässa eller vad det innebär att samäga boende? Svaren på dessa frågor varierar så klart, men vi försöker hjälpa dig att hitta rätt i den snåriga frågedjungeln.

Varför ska man ha ett samboavtal?

Skilda vägar - så säkrar du ekonomin

Allt du behöver veta om gåvobrev och testamente

9 tips när ni ska samäga fritidshus