Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Sol och moln

Solcellslån - allt du behöver veta om lån till solceller

ekonomiskolan

På vägen mot en hållbar livsstil har det blivit allt vanligare att installera solceller. Att ta ett lån för att finansiera sin solcellsanläggning, så kallade solcellslån, är ofta en smart lösning för att slippa höga initiala kostnader. Här går vi igenom hur vi kan hjälpa dig med detta och hur du kan tänka för att maximera din investering i solenergi. 

Att investera i solceller har blivit en populär väg för hushåll och företag som strävar efter att minska sin påverkan på miljön. Denna övergång från fossila bränslen till förnybar energi, såsom sol och vind, spelar en avgörande roll i kampen mot klimatförändringar. Trots detta krävs det vanligtvis en betydande initial investering för att försörja hemmet med solenergi.

Vad är ett solcellslån?

Ett solcellslån är ett lån du kan ta för att finansiera en solcellsanläggning. Det är alltså ett finansiellt hjälpmedel som blivit ett lockande alternativ för de som vill investera i solenergi utan att riskera sin ekonomi.

Att investera i solceller gör det möjligt att istället sprida ut kostnaderna över tid, samtidigt som du kan dra nytta av de ekonomiska och miljömässiga fördelarna som kommer med att skapa din egen solenergi. På Lån & Spar Bank erbjuder vi privatlån för att finansiera solcellsanläggningar, vilket tar bort oron över höga initiala kostnader. 

Ta lån till solceller - hur fungerar det egentligen

Ett solcellslån fungerar som andra typer av lån. När du väljer att investera i solenergi lånar du en summa pengar från en långivare, med åtagandet att återbetala lånet inom en viss tidsperiod. Det är viktigt att känna till att solceller ofta kan ha anpassade räntesatser och återbetalningsvillkor. Detta för att investeringen ska bli mer fördelaktig för dig som låntagare. Genom att erbjuda särskilda räntesatser och flexibla återbetalningsalternativ kan vi hjälpa dig att göra en smidig och hållbar övergång till att använda solenergi för din energiförsörjning.

Bra att veta när du ska ta lån för att finansiera din solcellsanläggning

Priset för att implementera en fullständig solcellsanläggning kan variera beroende på omfattning. Det handlar framförallt om val av solcellstyp, husets geografiska placering och den mängd soltimmar som panelerna kommer att exponeras för. Om du funderar på att investera i en solcellsanläggning är du alltid välkommen att rådfråga vår personal. Du kan även jämföra och beställa kostnadsfria solcellsofferter hos Hemsol.

Varför investera i solceller?

Först och främst bidrar solenergi till en energiförsörjning utan vare sig koldioxid eller miljögifter. Med hjälp av en solcellsanläggning har solenergin dessutom en förmåga att lagras för framtida bruk. Den överskottsel som genereras under soliga dagar lagras med andra ord för senare användning när solen inte skiner lika starkt. Det ger dig en pålitlig och hållbar energikälla som är tillgänglig även nattetid och under årets mörkare månader.

Minskad energikostnad

En annan fördel med att investera i solenergi är priset för din elförbrukning. När du genererar din egen el från solen påverkas du inte lika mycket av elpriserna, vilket gör att du kan minska dina energikostnader på lång sikt. 

Du kan dessutom sälja överskottet av din elproduktion till elbolag - och därmed få en passiv inkomstkälla. Det minskar din egen energikostnad och bidrar till att förse samhället med hållbar energi.

Tips för att maxa din investering i solceller

Vi har samlat våra bästa tips för att du ska kunna maximera din investering i solceller.

1. Se över din energiförbrukning. Innan du investerar i solceller är det viktigt att se över din energiförbrukning. På så vis kan du anpassa storleken på din solcellsanläggning, och därmed investering, efter dina behov.

2. Kolla upp subventioner och incitament. För att fler ska kunna använda solenergi kan det finnas subventioner, skattelättnader eller andra incitament på både lokal, regional och nationell nivå. Det är bra att kolla upp detta för att minska kostnaderna för din investering och göra den ännu mer fördelaktig för din ekonomi. 

3. Värdet av en kvalificerad installatör. För att din solcellsanläggning ska fungera som den ska och ge de resultat du är ute efter är det viktigt att anlita en kvalificerad och pålitlig installatör.

4. Följ utvecklingen av solcellsteknik. Tekniken för solceller utvecklas hela tiden. Därför är det bra att uppdatera dig om de senaste inom området för att framtidssäkra din investering i solceller.

Ansök om lån till solceller 

Notering: Det förekommer ett samarbete mellan Lån & Spar Bank och Hemsol vars tjänst vi valt att informera om ovan.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn