Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Samla lån & krediter

Förenkla din bankvardag genom att samla alla dina lån och krediter hos oss. Räkna hur mycket du möjligen kan spara på att ansöka om ett samlingslån.

Mamma bakar med sin dotter
Check mark

Sänk räntan och lånekostnaden

När du samlar dina lån och krediter hos en och samma bank erbjuds du ofta en lägre ränta än vad snitträntan blir vid flera smålån hos olika banker och kreditgivare.

Check mark

Förbättra kreditvärdigheten

Istället för att göra ansökningar hos flera olika banker och kreditgivare kan du samla alla lån på ett ställe. Färre förfrågningar påverkar din kreditvärdighet positivt.

Check mark

Vi hjälper dig att flytta lånet

För att underlätta för dig kan vi dessutom hjälpa till att flytta aktuella lån till oss.

Representativt exempel

Kreditbelopp 100 000 kr, rörlig årsränta per 2024-06-17 6,93 %, återbetalningstid 12 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, effektiv ränta 7,23 %. Total månadskostnad 1023 kr, antal avbetalningar 144 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 147 707 kr. Räntan är individuell, 5,95 - 11,95 % per 2024-06-17, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning.

Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till vår låneskyddsförsäkring. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Premien för Låneskyddet är 8,5 % av månadskostnaden för lånet, eller 7 % per person om ni är 2 låntagare. I ovanstående exempel är kostnaden för försäkringen 95 kr/månad alternativt 166 kr/månad.

Vad säger våra kunder?

Vi använder oss av tjänsten Trustpilot för att samla in omdömen från kunder som fått ett lån beviljat hos oss. Trustpilot är en oberoende plattform där vem som helst kan lämna ett omdöme om ett företag. Så samlar vi in och använder kundomdömen

Grundkriterier för att samla lån

Check mark

Fyllt 18 år

​​​​​​

Check mark

Inga betalningsanmärkningar

Check mark

​​​​​​Tillsvidareanställd eller pensionär

Check mark

Minst 300 000 kr i årsinkomst och betalar skatt i Sverige

Check mark

Vara folkbokförd i Sverige

Check mark

Inneha Mobilt BankID eller BankID på fil

HUR FUNGERAR DET?

Vår smidiga låneprocess

Laptop

1. Ansök om lån

Hand med mynt

2. Få ditt erbjudande

Komplettera med dokument

3. Komplettera din ansökan

Signera avtal med BankID

4. Signera kreditavtal med BankID

Händer som gör tummarna upp

5. Invänta utbetalning

Indikator för lån

Hur mycket kan jag låna?

Använd vår Låneindikator för att enkelt och smidigt räkna på ditt låneutrymme utan att någon kreditprövning görs. 

Om Samlingslån

Vanliga frågor & svar

Det finns många olika anledningar till varför det kan vara en bra idé att samla lån och krediter. En kan vara att du vill göra dig av med onödigt dyra smålån och krediter. Ofta när du samlar dina lån hos en bank har du möjlighet att sänka dina lånekostnader.

Läs mer

Om du har många dyra smålån hos olika kreditgivare kan det vara bra att samla lånen hos en och samma bank istället. På så sätt kan du ha möjlighet att förändra din privatekonomi till det bättre och få mer pengar över till annat.

Läs mer

Generellt är det svårare att bli beviljad ett lån, oavsett om du vill samla dina lån eller ansöka om ett nytt lån, om du har betalningsanmärkningar. Men det finns aktörer som gör undantag i dessa fall. Viktigt att känna till då är att räntan du erbjuds på lånet många gånger är högre.

Läs mer

Nej, du behöver inte vara kund för att ansöka om att samla dina lån hos oss. Däremot blir du kund i Lån & Spar Bank om du väljer att samla lånen här.

Läs mer

Ja, du kan lösa ditt lån när du vill. Vi tar inte ut någon avgift när du vill lösa lånet i förtid. Tänk dock på att det alltid tillkommer en upplupen ränta fram till den dag då lånet ska lösas. Därför är det viktigt att du, oavsett vad, kontaktar oss för att få korrekta lösenuppgifter.

Läs mer

Vilka uppgifter som krävs för att lösa lån kan variera beroende på vilken bank eller kreditgivare lånet finns hos. En bra tumregel i sammanhanget är att du alltid ska ha så mycket information som möjligt om aktuella lån/krediter.

Läs mer
Mamma med två barn läser om låneskyddsförsäkring på surfplattan

Låna tryggt med Låneskydd

Vår låneskyddsförsäkring är framtagen i samarbete med försäkringsbolaget Gjensidige och ger dig och din familj en bra ekonomisk trygghet om du skulle bli sjukskriven, förlora din inkomst eller behöva vårda en nära anhörig. Försäkringsskyddet som hjälper dig och din familj när du som mest behöver det. 

Ekonomiskolan

För en sundare privatekonomi

-

Ekonomiskolan

Se till att ha en ekonomisk buffert för oväntade händelser