Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Hållbar ekonomi

Att tänka hållbart när det kommer till ekonomi är inte bara bra för planeten och klimatet, det är även bra för din plånbok. Därför vill vi ge dig tips och inspirera dig att göra genomtänkta ekonomiska val som även gynnar en hållbar utveckling.

Hållbar privatekonomi

Det finns mycket du kan göra för att bli ekonomismart och samtidigt göra din ekonomi mer hållbar. Allt från vilken mat du väljer till vilka kläder du köper och hur ofta påverkar såväl plånbok som planet. Att vara ekonomismart är även att agera hållbart.

En person förbereder matlådor

 

Minskade matkostnader 

Att minska matkostnaderna är ett smart sätt att spara pengar och samtidigt hantera sin ekonomi mer effektivt. Genom att planera inköp och måltider i förväg kan man undvika impulsiva köp och minska risken för att köpa onödiga produkter. Att utnyttja erbjudanden, rabatter och kuponger kan också vara ett effektivt sätt att spara pengar på matinköp.

Läs mer om hur du kan minska dina matkostnader

 

En person kollar på miljövänliga kläder som hänger på galgar

 

Kläder som är bra för miljön och plånboken

Att handla kläder som är bra för miljön är ett steg i riktning mot en mer hållbar konsumtion och produktion. Genom att välja plagg som är tillverkade av miljövänliga material och producerade med hänsyn till naturen och människorna som arbetar med dem kan man minska sin miljöpåverkan och bidra till en mer hållbar modeindustri.

Läs 3 konkreta tips för att spara pengar på kläder

 

 

Handlingar som gör gott både för planet och plånbok

5 tips för en ekonomisk, hållbar och klimatsmart vardag

Hur blir du energisnål?

En person drar ut kontakten ur eluttaget

Vilken utrustning och vilka maskiner drar mest el i hemmet? Var finns energitjuvarna, och vad kan du göra för att dra ner på din elkonsumtion och kapa dina elkostnader?

En glödlampa och staplar med mynt

 

Lägre elkostnader i hemmet

Att sänka elkostnaderna i hemmet är inte bara ekonomiskt fördelaktigt utan också miljömässigt ansvarsfullt. Genom att minska sin energiförbrukning kan man spara pengar på elräkningen och samtidigt bidra till att minska den totala energiförbrukningen och därigenom även sina koldioxidutsläpp.

Läs våra tips hur du kan sänka dina elkostnader i hemmet