Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Person är i butik och kollar på kläder

Ekonomismart del 2 – Kläder som är bra för miljön

ekonomiskolan

Att välja kläder som är bra för miljön är ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid. Investera i basplagg med hög kvalitet, så håller de längre och det blir mer prisvärt i längden. Här ger vi våra bästa tips på hur du blir ekonomismart när det kommer till klädinköp.

Att man ska köpa hållbara kläder blir allt fler medvetna om. Det handlar om att hitta hållbara alternativ som inte bara är bra för planeten, utan också för plånboken. Genom att köpa få plagg av hög kvalitet och som är tillverkade av miljövänliga material, återvunna fibrer eller som har en etisk produktion, kan du göra en skillnad.

Välj kläder med hög kvalitet

Det kan vara lockande att köpa billiga kläder i stora mängder, men ofta innebär det att kläderna inte håller särskilt länge och måste bytas ut relativt snabbt. Genom att välja kläder av högre kvalitet som är mer hållbara kan du spara pengar i längden och du behöver inte köpa nya kläder lika ofta. Vilket är perfekt om du har en budget du vill hålla dig till.

Prisvärda ekologiska kläder

Materialen som kläderna är tillverkade av spelar en stor roll när det kommer till hur miljövänliga de är. Välj kläder som är tillverkade av naturliga och miljövänliga material som ekologisk bomull, linne, ull, hampa eller bambu. Det finns även kläder som är tillverkade av återvunna material som exempelvis återvunnen polyester eller plast som har återanvänts och omvandlats till nya kläder.

Välj ett etiskt klädvarumärke

Att välja kläder från etiska varumärken som sätter hållbarhet och socialt ansvar i första hand är också ett bra sätt att bidra till en mer hållbar framtid. Genom att välja kläder från dessa varumärken kan du vara säker på att dina kläder har tillverkats under goda arbetsvillkor och att arbetarna har fått en rimlig lön.

Billiga miljövänliga kläder

Ett annat alternativ till att välja kläder i hög kvalitet från hållbara, etiska varumärken är att utforska begagnatmarknaden. Idag finns det flera aktörer som gör det enkelt att handla second hand-kläder online. De plagg som används mer än några få gånger blir mer hållbart i längden. Därför är det bra om vi kan låta de plagg som redan är producerade komma till nytta för någon annan. Om du väljer att köpa kläder av högre kvalitet, får du dessutom mer pengar tillbaka på de kläderna den dagen du har tröttnat på dina plagg och vill sälja dem vidare.

Genom att välja kläder som är bra för miljön kan du vara med och bidra till en mer hållbar framtid. Tänk på att små val kan göra en stor skillnad. Välj kläder som är tillverkade av miljövänliga material, återvunna fibrer eller från etiska varumärken och gör en insats för att minska belastningen på planeten. Dessutom så sparar du pengar genom att köpa färre plagg av högre kvalitet som håller länge.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn