Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Smarta ekonomitips

Med smarta ekonomitips kan du få ut mer av din ekonomi, och spara både tid och pengar. Med relativt små och enkla medel kan du faktiskt göra stor skillnad. Här samlar vi tips, inspiration och annan matnyttig information som, på ett ekonomiskt plan, kan göra livet enklare och framtiden roligare.

Semestra på liten budget

En flicka på semester vid havet i solglasögon

När det vankas semester och ledighet finns det mycket att vinna på att planera ekonomin väl. Om du har koll på pengarna kan du både få ut mer av semesterkassan och njuta lite extra av din ledighet. Vi berättar hur du gör och vad som kan vara bra att tänka på när du ska semestra plånboksvänligt. 

 

Hemestertips för olika budgetar

För många resenärer har termen "hemester" blivit synonymt med spännande äventyr utan att lämna tröskeln. I en tid där resande kan vara både kostsamt och utmanande, erbjuder hemestern ett attraktivt alternativ som är flexibelt, prisvärt och anpassningsbart till olika budgetar och livsstilar. Oavsett om din budget är knapp eller generös, finns det möjligheter att skapa minnesvärda upplevelser inom ramen för dina ekonomiska medel. Från att utforska lokala sevärdheter och naturreservat till att omfamna kulturella evenemang och kulinariska upplevelser, kan hemestern skräddarsys efter din plånbok.

Läs våra hemestertips

En strand med semesterhus

 

Planera en semesterbudget

Att planera och följa en semesterbudget är avgörande för att kunna njuta av semestern utan att oroa sig för ekonomin. Genom att sätta tydliga mål, prioritera utgifter och hålla sig till budgeten kan man undvika skulder och känna sig ekonomiskt tryggare. Att vara medveten om sina egna ekonomiska begränsningar och välja aktiviteter som passar ens budget bidrar till en bekymmersfri och njutbar semester. 

Få en prisbild över olika semesterkostnader

 

 

Sportlovsaktiviteter för liten plånbok

Sportlovet kan vara roligt och minnesvärt utan att kosta mycket pengar om man planerar aktiviteter så som att åka pulka, bygga snögubbar eller ha en picknick utomhus. Inomhus kan ni baka, pyssla eller ha filmkvällar, vilket också är kostnadseffektiva och roliga alternativ för hela familjen. Genom att vara kreativ och utnyttja lokala och oftast gratis resurser kan ni skapa ett givande och budgetvänligt sportlov.

Läs våra 17 tips på sportlovsaktiviteter

En kille läser på mobilen och lyssnar på en podcast

Bok- och poddtips om privatekonomi

Idag finns ett stort utbud av spännande och intressanta böcker och poddar på temat ekonomi. Därför har vi samlat några artiklar med tips på läsning, lyssning och appar som vi hoppas kan ge dig inspiration, och samtidigt hjälpa dig till en bättre privatekonomi. 

5 appar som hjälper dig med ekonomin

Boktips för din privatekonomi