Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Kille kollar ekonomiappar på sin telefon

6 appar som hjälper dig med ekonomin

ekonomiskolan

Apparnas universum växer och växer. Idag finns en app för nästan allt. Oavsett om du vill ha hjälp med att räkna dina steg, ta del av nyheter eller styra ditt hemlarm kan du med största sannolikhet hitta en app som gör jobbet åt dig.

När det kommer till pengar och ekonomi finns det även inom detta område en bred flora att tillgå. Vi har valt ut 6 appar som både kan underlätta hanteringen av din privatekonomi och samtidigt göra det roligt att exempelvis spara eller kartlägga dina utgifter.

Steven

Hjälper dig och dina vänner att hålla koll på vem som ska betala vad när ni exempelvis delar på restaurangnotan eller ett gemensamt köp. Med hjälp av appen vet ni helt enkelt vem som betalade vad och vem som är skyldig vem pengar. Dessutom hjälper appen till att påminna den som glömt att betala sin del. Ett smart sätt att undvika ekonomiskt trassel och jobbiga diskussioner kring vem som har och inte har betalat.

Läs mer här!

Mina utgifter

Bättre kontroll på din ekonomi med appen Mina utgifter. Lägg in alla dina utgifter och inkomster och få en tydlig sammanställning över vad du använder dina pengar till. Appen gör det både enkelt och roligt att kartlägga sina kostnader. Vem vet, du kanske hittar något svart hål bland dina utgifter?

Läs mer här!

Buddy

Skapa en budget som passar dig och dina specifika behov. Med Buddy är det roligt att göra och följa sin budget. Appen håller koll på dina utgifter och hjälper dig att inte spendera för mycket pengar i vardagen. Ett måste för dig som varken har tid, ork eller lust att skapa en egen budgetkalkyl i Excel. Du kan också bjuda in din partner eller dina vänner om och när ni är i behov av en gemensam budget.

Läs mer här!

Kreddy

En app som hjälper dig att få en snabb, tydlig och bra överblick över ditt kreditbetyg och din kreditvärdighet. Om du vill kan du jämföra din kreditvärdighet med resten av Sverige. Kreddy ger dig också tips och råd kring vad du kan göra för att förbättra din ekonomiska situation.

Läs mer här!

Swish 

En nödvändighet för dig som, snabbt och smidigt, vill överföra pengar till vänner och/eller familjemedlemmar. Med Swish kan du skicka pengar till privatpersoner och företag via mobilen. Det bästa av allt är att mottagaren får sina pengar direkt.

Läs mer här!

BankID säkerhetsapp 

Används för ditt mobila BankID och ger dig tillgång till din bank dygnet runt. Logga in för att se ditt saldo, kontrollera korttransaktioner, överföra pengar och mycket mer – lite som att alltid ha banken på fickan. Fungerar även hos en del andra företag och myndigheter.

Läs mer här!

Notering: Det föreligger inget samarbete mellan Lån & Spar Bank och de aktörer, vars appar vi valt att informera om ovan. Vi tar inget ansvar för de rekommenderade aktörernas appar och innehållet i dessa.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn