Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Försäkra

När det oförutsedda händer har vi försäkringar som bland annat ger dig, hela familjen, din bostad och din bil ett bra skydd.

Hund i bil

Bilförsäkring

Välj mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Beroende på val av försäkring ges försäkringsskydd vid exempelvis brand, stöld eller vagnskada.

Läs om Bilförsäkring
Pappa med två barn utanför villa

Villahemförsäkring

Villahemförsäkringen kan ersätta skador på tomten och byggnaden. Försäkringen kan även skydda dig, din familj och dina saker.

Läs om Villahemförsäkring
Dotter och far sitter vid köksbordet och äter frukost

Hemförsäkring

I hemförsäkringen ingår bland annat reseskydd, skydd vid inbrott och vattenskador.

Läs om Hemförsäkring
Fritidshus med sjötomt

Fritidshusförsäkring

Om det oförutsedda skulle hända i ditt andra hem är du i trygga händer med vår fritidshusförsäkring. Försäkringen ger skydd vid bland annat stöld och brand.

Läs om Fritidshusförsäkring
Familj sitter framför Ipad

Låneskydd

När det oförutsedda händer är det extra viktigt att ha en ekonomisk trygghet. Ett Låneskydd hjälper dig att betala för ditt lån om du exempelvis blir sjukskriven eller förlorar din inkomst. 

Läs om Låneskydd
Mamma lyfter sin son på stranden

Kortförsäkring

Det ska vara härligt att resa. Med vårt Mastercard ingår en kompletterande reseförsäkring när du betalar mer än halva din resa med kortet. Det ger dig en extra trygghet så du kan njuta ännu mer av resan. 

Läs om Kortförsäkring

Om försäkringar

Vanliga frågor & svar

Det ingår skydd för din lösegendom i och utanför hemmet. Villahemförsäkringen gäller för din villa, radhus och övriga byggnader som finns angivna på försäkringsbrevet. Vad som är försäkrat framgår av ditt försäkringsbrev.

Läs mer

Försäkringen gäller under den försäkringsperiod som anges i ditt försäkringsbrev, vanligtvis ett år. Försäkringen förnyas därefter om du inte sagt upp den. Tecknas försäkringen samma dag som den ska träda i kraft gäller den från och med det klockslag då den tecknades.

Läs mer

Försäkringen gäller i de länder som är anslutna till det så kallade Gröna kort-systemet vilka är nästan alla länder i Europa. Det innebär att din bilförsäkring gäller i följande länder:

Läs mer

Vilken försäkring du ska välja beror på hur omfattande försäkring du behöver. Om du är osäker kan du alltid kontakta oss för mer information.

Trafikförsäkringen ersätter personskador och skador på annans egendom och är en försäkring du måste ha enligt lag för att få köra din bil. 

Läs mer

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare. Den gäller också för dem i ditt hushåll som bor och är folkbokförda på den adress som anges som försäkringsställe i försäkringsbrevet. I försäkringsbrevet framgår antalet personer som är försäkrade.

Läs mer

Ja, fritidshusförsäkringen kan ge ersättning för en fuktskada såvida skadan inte är orsakad av felaktig konstruktion, felaktigt utförande eller materialfel.

Annat som du kan vara intresserad av

Bil kör på landsväg

Ekonomiskolan

Hur ska man tänka kring försäkring när man köper en bil?

Pappa och son spelar fotboll

Ekonomiskolan

Låneskyddsförsäkring – vad är det och när är det bra att ha?