Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Finansiering av fordon

Det finns många olika typer av fordon som på olika sätt kan ge näring åt drömmen om den totala friheten. Men det handlar inte bara om drömmar, ett fordon som en bil kan även spela en viktig roll för att få vardagspusslet att gå ihop. På den här sidan finner du information, tips och råd kring köp och finansiering av olika typer av fordon som bil, båt och husbil.

Far och dotter sitter vid sin bil
Utbyte av bilnycklar

Byta bil eller köpa ny?

Rullar den gamla bilen på sina sista mil? Eller vill du byta din nuvarande bil till en med mer effektiv bränsleförbrukning? Växer familjen? Anledningarna till inköp av bil kan vara många, likaså frågorna kopplade till köpet. Därför har vi samlat innehåll som kan hjälpa dig på traven när bilaffären närmar sig.

Funderar du på att köpa bil? 

Hur ska man tänka kring försäkring när man köper en bil? 

Leasa eller köpa bil? 

Köpa begagnad bil privat - 5 bästa tipsen

Vad kostar en elbil? 

Ett par dricker kaffe vid sin husbil

Ditt hem på vägarna

Drömmer du om husbil? För många är husbilen den ultimata symbolen för frihet. Att ta med hemmet ut på vägarna öppnar upp nya möjligheter att uppleva världen på dina villkor. Om du behöver låna till ditt husbilsköp finns en del att tänka på. Läs vår artikel med smarta tips och bra information om husbilslån.

Allt du behöver veta om husbilslån

Tre båtar i hamnen

När du drömmer om båt

Ett liv på havet lockar många. Men vilken typ av skuta du drömmer om och hur mycket tid du vill ägna båtlivet är högst individuellt. På samma sätt varierar det om målet är att köpa en helt ny eller begagnad båt. Ta del av vår experts tips och lär dig mer om vanliga frågor och misstag i samband med båtköp.

Båtköp - Vår expert ger dig tips inför ditt båtköp