Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Vi husbil på en parkering

Allt du behöver veta om husbilslån

ekonomiskolan

Går du och drömmer om att upptäcka världen från din alldeles egna husbil? Här går vi igenom vad du behöver tänka på innan du köper husbil och hur du gör rätt val. 

Drömmen om att resa och upptäcka världen med ett eget, rullande hem lockar många. Att kunna stanna var som helst, att alltid ha en sängplats och möjligheten att upptäcka egna små pärlor dit andra turister inte ännu hittat –vilken frihetskänsla! Genom att köpa en husbil kan drömmarna förverkligas. Om du inte har tillräckligt med kapital för att köpa en husbil kontant kan en möjlighet vara att överväga ett lån. 

Kostnadseffektivitet

Att köpa en husbil kan kännas dyrt då priserna ofta är höga på moderna bilar, men genom att finansiera köpet med ett lån kan kostnaderna spridas ut under en längre tid. I längden kan det faktiskt bli en väl värd investering, särskilt när ni samtidigt kan spara in på kostnader för hotell och restaurang som vanligtvis kommer med att resa. Ni kan laga er egen mat, sova i en bekväm säng varje natt och ha tillgång till dusch och toalett överallt. Hur ser era resekostnader ut idag och hur kommer er ekonomi påverkas av att äga en husbil? Det kan vara faktorer som är väl värda att titta närmare på innan du bestämmer dig.

Ekonomisk vinning

Ett husbilsköp kan mycket väl bli en värd investering. När du i framtiden säljer din husbil vidare kan du få tillbaka en betydande del av det initiala köpbeloppet och om du tar väl hand om den kan dess värde i själva verket ha ökat. Genom att göra ordentliga efterforskningar och välja en husbil som behåller sitt värde över tid, kan en vinst göras på försäljningen och lånet betalas tillbaka direkt. 

Bästa husbilslånet? 

Hos oss på Lån & Spar Bank kan du låna till ditt husbilsköp, utan krav på säkerhet och med möjlighet att lösa lånet när du vill. Möjlig återbetalningstid är mellan 2 och 15 år och om ni är två som ansöker är det maximala lånebeloppet 600 000 kr. Lånet omfattas av räntegarantin och räntan bestäms individuellt efter kreditprövning. Tillsammans försöker vi hitta en bra lösning som gör att ni kan rulla ut i världen tryggt och säkert. 

Läs mer om vårt husbilslån – och kör försiktigt! 

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn