Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Familj är på stranden

3 anledningar till att samla lån

ekonomiskolan

Svenskarna lånar alltmer. Traditionella lån till bil och bostad får sällskap av kreditköp och avbetalningar av mindre inköp. Det kan röra sig om varor som hushållsapparater, kläder och skor. Avbetalning som alternativ har blivit mer tillgängligt och då är det fler som nappar på det, trots höga räntor. Resultatet är att fler har flera lån ställda på flera olika kreditinstitut. Vi är säkra på att många betalar alldeles för hög ränta och får en väldigt hög månadskostnad.

Ett långsiktigt mål måste vara att betala av alla krediter men innan det har skett ger vi tre anledningar till varför lånen ska samlas på en bank.

1. Sänk räntan och månadskostnaden

Med flera lån från olika kreditgivare är ofta räntan på ett eller flera lån onödigt hög och skulle kunna sänkas. Om alla lån och krediter samlas ihop blir ofta den nya räntan lägre än snitträntan är hos olika kreditgivare och därmed blir också månadskostnaden lägre.

2. Förbättra kreditvärdigheten

För varje nytt lån eller kreditansökan skickas en förfrågan om kreditupplysning till UC. Bankerna har koll och många kreditupplysningar kan påverka kreditvärdigheten negativt. Undvik många förfrågningar, samla lån på ett ställe.

3. Ta kontroll – öka valfriheten

Sänks månadskostnaden så ökar friheten och självständigheten. Då finns plötsligt utrymme för valfrihet. Välj att amortera och bli skuldfri tidigare, eller bygg en buffert för att slippa ta lån för nästa investering.

Samla dina lån

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn