Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Världsmål 13 – Bekämpa klimatförändringarna

Klimatförändringarna är en global utmaning som påverkar oss alla. Vi på Lån & Spar Bank tar klimatförändringar på stort allvar och har därför en målsättning om att vara en CO2-neutral bank år 2030. Utöver det vill vi genom vår kärnverksamhet hjälpa kunder att finansiera klimatsmarta investeringar, oavsett om det handlar om värmesystem, energilösningar eller privata transportmedel. Detta är grunden för det arbete vi gör för att bidra till FN:s trettonde världsmål.

Bild med skog och logga med världsmål 13

Klimat- och miljövänliga val

Den största delen av vår verksamhet bygger på att låna ut pengar till våra kunder. Genom den utlåningen har vi en alldeles speciell möjlighet att hjälpa våra kunder att använda pengarna på ett bra sätt och investera i klimatsmarta och klimateffektiva produkter. Vi kan hjälpa till med allt från att finansiera inköp av elbil eller annat miljöklassat fordon, installation av klimatsmarta värmesystem till inköp och installation av solceller.

CO2-neutral bank år 2030

Vårt mål är att bli en CO2-neutral bank år 2030, och vi på Lån & Spar Bank har stort fokus på att göra vår verksamhet mer klimatvänlig. Det är ett arbete som genomsyrar hela organisationen och spänner över flera olika områden. Mycket kraft och energi läggs på att vi ska vara en hållbar aktör ur ett klimatperspektiv, och där finns alltid saker att förbättra och utveckla.

En tydlig och betydande åtgärd i arbetet för att nå vårt uttalade mål är att all el på våra kontor kommer från europeiska vindkraftverk till havs. Men det finns andra områden inom vilka vi kan bli mer hållbara. För att kartlägga dessa och finna lämpliga åtgärder samarbetar vid med Totalkredit som bland annat undersöker hur mycket CO2 vi släpper ut.