Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Lån & Spar Banks logga tillsammans med Borgos logga

Vi förbereder för bolån

nyheter

Nu tar vi ett viktigt och efterlängtat steg mot vårt mål att erbjuda bolån. Vi har nyligen tecknat avtal med Borgo AB som bland annat innebär att vi ansluter till deras plattform för förmedling av bolån.

Under en längre tid har vårt mål och fokus varit att möjliggöra finansiering av boende i form av förmedling av bolån. I och med det samarbete som nu inleds med det svenska fristående hypoteksbolaget Borgo AB blir det snart verklighet.

Vad innebär samarbetet med Borgo?

Genom det nya avtalet blir vi både delägare i och distributör av bolån via Borgo. Samarbetet med Borgo ger oss som bank möjlighet att utöka vårt befintliga produktutbud ytterligare och ta fram ett bankerbjudande som även omfattar finansiering av bostäder till privatpersoner. Med ett bolån blir vårt bankerbjudande både bättre och starkare.

Lån & Spar A/S Administrerande direktör John Christiansen säger följande om betydelsen av avtalet med Borgo: 

”För oss på Lån & Spar Bank är affären med Borgo, som både innebär att vi träder in som ny ägare och ansluter till deras plattform för förmedling av bolån, en viktig del i vår fortsatta tillväxtresa på den svenska marknaden. Borgos affärsmodell med starka ägare med gemensamma intressen, i kombination med en modern plattform för förmedling av bolån, passar väl med vår strategiska riktning och kommer stärka vårt erbjudande till svenska privatkunder. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Borgo och gläds över möjligheten att utveckla vårt erbjudande, med målsättningen att både i det dagliga arbetet och på längre sikt främja en sund privatekonomi.”

Bolån – en efterfrågad produkt

Ett bolån har länge varit efterfrågat av våra kunder, och därför har arbetet med att utöka befintligt produktutbud med denna produkt varit både prioriterat och målinriktat. Att ta fram en lösning för bolånefinansiering är dessutom i linje med bankens strategi och en naturlig del av vår strävan efter att ständigt utvecklas som bank. Vår ambition är att kunna bidra till att hjälpa människor till en bättre privatekonomi, en ambition vi tror att ett bra och konkurrenskraftigt bolån kan bidra ytterligare till.

Vi vill återanvända vårt befintliga koncept för privatlån och därigenom skapa en digital och smidig bolåneprocess. Du som kund ska ha möjlighet att göra allt på egen hand om du föredrar det, men samtidigt få god och kvalitativ personlig service och hjälp av våra rådgivare när du är i behov av det.

”Vi är väldigt glada och förväntansfulla inför möjligheten att erbjuda såväl befintliga som nya kunder möjligheten att finansiera sin bostad via oss. Våra värdeord enkelt, digitalt och personligt kommer vara vägledande även i arbetet med att utveckla en god kundresa för bolåneprodukten. Vår målbild och ambition är att vi ska erbjuda ett bra och konkurrenskraftigt bolån, som blir lika uppskattat hos våra kunder som nuvarande affär.”

Pontus von Sydow, Sverigechef

När kommer bolån?

Ambitionen är att komma i gång med förmedlingen så snart som möjligt, men i nuläget finns ingen definitiv tidsplan med datum för när vi kan erbjuda bolån. Efterhand som processen fortskrider och arbetet med utformning av vårt låneerbjudande tar form informerar vi därom. När den kommande lanseringen närmar sig kommer vi även att öppna upp för, och ta emot, intresseanmälningar.

Vilka är Borgo?

Borgo är ett svenskt hypoteksbolag som samägs av ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners, Sparbanken Syd, Ålandsbanken och Lån & Spar samt Persson Invest, Proventus, Real Alliance Invest och Neptunia Invest och ytterligare investerare. Borgo drivs fristående och fokuserar på att finansiera och erbjuda bostadskrediter. Genom en struktur där flera starka aktörer går samman som ägare och förmedlare av krediter, kombinerat med moderna processer, skapas förutsättningar för att kunna erbjuda attraktiva bolån till konsumenter, samt attraktiva sparkonton, på ett ekonomiskt hållbart vis. Borgo innehar tillstånd för att driva finansieringsrörelse enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (”LBF”) samt för att ge ut säkerställda obligationer enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (”LUSO”). Borgo har erhållit kreditbetyget Baa2 från Moody’s.

Frågor? 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Sverigechef Pontus von Sydow på e-post: pontus.von.sydow@lsb.se. Du kan även ringa vår kundservice på telefon 040–205 600. Våra öppettider är helgfria vardagar kl. 09.00-16.00.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn