Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Lån & Spar Bank 5 år

Vi firar 5 år

nyheter

Lån & Spar Bank sedan starten 2015

Nedan har vi samlat några milstolpar och förändringar som både varit till det bättre för kunderna och som haft stor betydelse för vår resa mot ständig förbättring.

2015

År 2015 går startskottet för vår, Lån & Spar Banks, resa som egen bankfilial. Verksamhet med fokus på lån utan säkerhet (blancolån) och kreditkort hade bedrivits tidigare men då i form av ett så kallat joint venture mellan dåvarande Sparbanken Öresund (tidigare Sparbanken Finn och Sparbanken Gripen) och Lån & Spar Bank A/S. Från och med oktober 2015 står vi på egna ben och är en helägd bankfilial till Lån & Spar Bank A/S med fokus på att erbjuda bland annat lån, kreditkort och sparkonto med förmånliga villkor.

2016

Under året ingår vi ett samarbete med medlemsorganisationen Hyresgästföreningen. Samarbetet innebär att medlemmar i Hyresgästföreningen erbjuds bankprodukter med särskilt förmånliga medlemsvillkor. Exempelvis erbjuds organisationens medlemmar lån med en ränterabatt på 0,50 % - enheter.

2017

Vi lanserar digital signering för att förbättra och ytterligare digitalisera vår låneansökningsprocess. I och med förändringen kan nu låneavtal och andra lånehandlingar signeras helt digitalt med Mobilt BankID eller BankID på fil.

2017 lanserade vi också vår blogg Ekonomiskolan med målet och ambitionen att främja en sund privatekonomi. I Ekonomiskolan publicerar vi intressanta inlägg inom ämnesområdet privatekonomi. Det är ett sätt för oss att dela med oss av vår kunskap och ge dig som läsare information som kan vara bra att ha när du vill lära dig med om ekonomi i allmänhet och privatekonomi i synnerhet.

2018

I samarbete med försäkringsbolaget Gjensidige tar vi fram ett Låneskydd som ersätter vår tidigare låneskyddsförsäkring. Det nya låneskyddet hjälper dig som kund att betala ditt lån hos oss vid exempelvis sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet.

Vi lanserar också en ny hemsida med flera nya funktioner och smarta verktyg. I två olika etapper under året görs uppdateringar med syfte att förbättra användarupplevelsen för dig som kund och hemsidebesökare. Några av nyheterna är en låneindikator som kan användas för att beräkna låneutrymme, en funktion för att räkna på hur mycket du kan spara när du samlar dina lån samt en egen och mer användarvänlig sida för vanliga frågor och svar.

2019

Vi ingår vi ett samarbete med medlemsorganisationen M Sverige. Samarbetet innebär att medlemmar i M Sverige erbjuds bankprodukter med särskilt förmånliga medlemsvillkor. Exempelvis erbjuds organisationens medlemmar lån med en ränterabatt på 0,50 % - enheter.

I början av hösten byter vi logga och uppdaterar vår grafiska profil. Med en större färgpalett och nytt bildmaterial förnyar vi design och färgsättning på såväl hemsida som annonser, nyhetsbrev och andra kundutskick. Färgerna är mjuka, bilderna varma och de grafiska elementen runda.

2020

En lycka kommer sällan ensam. Med snart tio månader avverkade av 2020 har vi hunnit uppdatera och förbättra vårt kreditkort Lån & Spar Bank Mastercard, lansera en Räntegaranti och utöka vårt försäkringssamarbete med Gjensidige.

Ett bättre kreditkort: Från och med 3 mars 2020 är Lån & Spar Bank Mastercard ännu bättre och mer fördelaktigt att använda. Bland annat har vi sänkt räntan på kortet till 6,95 %. Nya kortkunder bjuds också på årsavgiften det första året. 
Läs mer här

Räntegaranti: Vår Räntegarantin är till för dig som har lån i Lån & Spar Bank, och ger dig som lånekund tryggheten att inte behöva betala för mycket för ditt lån. Får du ett bättre erbjudande från en annan bank/kreditgivare kommer vi matcha andra aktörens ränta och dessutom ge dig ytterligare 10 räntepunkter i rabatt. 
Läs mer här

Utökat försäkringssamarbete: Den 14 september 2020 utökade vi vårt samarbete med försäkringsbolaget Gjensidige. Genom samarbetet har du som kund möjligheten att teckna en rad olika person- och sakförsäkringar till bra pris. 
Läs mer här

Vi ser fram emot fler fina år tillsammans, och vill också passa på att tacka våra kunder, samarbetspartners och kollegor.

 

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn