Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
En burk med mynt

Riksbanken varnar för falsk försäljning av e-kronor

nyheter

I ett pressmeddelande har Riksbanken gått ut med en varning om att det på sociala medier och på flertalet hemsidor just nu förekommer falska uppgifter om att Riksbanken säljer e-kronor. Privatpersoner har även kontaktat Riksbanken och berättat att de blivit uppringa av företag som utger sig för att sälja e-kronor på uppdrag av Riksbanken. I dagsläget existerar inte e-kronor och det är heller inte bestämt om Riksbanken ska ge ut en digital version av våra svenska kronor.

Vad är E-kronor?

Användningen av mynt och sedlar minskar i Sverige och samtidigt pågår en teknisk utveckling både i Sverige och globalt när det gäller betalningssätt och digitala pengar. Riksbanken undersöker med anledning av detta om det är möjligt att ge ut ett digitalt komplement till kontanter, vilket är e-kronor. En e-krona skulle fortsatt erbjuda personer att utnyttja statliga pengar, men i digital form. Om e-kronan ska ges ut kommer den fungera med de betalningssystem som finns idag och 1 e-krona skulle vara lika mycket värd som en fysisk 1-krona.

Mer om E-kronor

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn