Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Två pumpor och höstliga ljus

Höstliga högtider

nyheter

För många barn runt om i landet är det nu äntligen höstlov. I vanlig ordning innebär det även att såväl Alla helgons dag som den anglosaxiska högtiden Halloween står för dörren. Eftersom den sistnämnda enligt tradition alltid firas den 31 oktober innebär det i år att både Alla helgons dag och Halloween infaller samma dag – nu på lördag.

Som bekant skiljer sig dessa högtider åt en hel del. På Alla helgons dag är det många som skänker en extra tanke till dem som inte längre finns med oss. Att besöka kyrkogården för att lämna blommor eller tända ljus för nära och kära är en traditionsenlig aktivitet denna dag.

Halloween däremot är en högtid som snarare kommit att förknippas med pumpor, maskeradfester och godis. Men även detta firande har en djupare betydelse, och dessutom anor långt tillbaka i tiden. Ursprungligen är Halloween en keltisk skördefest under vilken man förr trodde att de döda återvände till jorden.

Oavsett om och hur du väljer att uppmärksamma Alla helgons dag och/eller Halloween hoppas vi att du får ett fint firande med nära och kära.

 

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn