Inga resultat hittades.

Nyhet

Myndigheterna varnar för investeringar i kryptotillgångar

Finansinspektionen har sedan tidigare varnat konsumenter för riskerna med handel av kryptotillgångar. De anser att köp av finansiella instrument med kryptotillgångar som underliggande tillgång är olämplig för de flesta konsumenter. Nu upprepar även de europeiska tillsynsmyndigheterna sina varningar kring kryptotillgångar, vilket betyder att man ser allvarligt på situationen.

Kryptovalutor är digitala valutor och existerar utanför traditionella bank- och regeringssystem.  Exempel på kryptovalutor som har ett börsvärde är bland annat bitcoin och dash.

Den 17 mars publicerade de tre europeiska myndigheterna- Europeiska bankbyrån (EBA), Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten (EIOPA) och Europeiska värdepappers-och marknadsmyndigheten (Esma) – en varning för investeringar i kryptotillgångar. Varningen ska påminna konsumenter om att kryptotillgångar är riskabla och investeringar spekulativa. De vill även be konsumenter att ha i åtanke att de kan förlora alla sina investerade pengar.

De flesta kryptotillgångar är i nuläget oreglerade. Det innebär bland annat att det saknas konsumentskydd.

EU-kommissionen presenterade ett förslag till ny förordning för handeln av kryptotillgångar i september 2020. Om den förordningen blir lag kommer kryptotillgångar regleras i Sverige och på en europeisk nivå i framtiden.

 

 

Fler nyheter

Dina synpunkter är viktiga för oss
Villkorsuppdatering kortförsäkring
Riksbanken varnar för falsk försäljning av e-kronor
Resa under coronapandemin- att tänka på

Kontakta oss

Vi har öppet helgfria vardagar, kl. 08.00-17.00.

Ring oss: 040-205 600

Skriv till oss: info@lsb.se