Inga resultat hittades.

Nyhet

Höstliga högtider

Alla_helgons_dag_o_Halloween

För många barn runt om i landet är det nu äntligen höstlov. I vanlig ordning innebär det även att såväl Alla helgons dag som den anglosaxiska högtiden Halloween står för dörren. Eftersom den sistnämnda enligt tradition alltid firas den 31 oktober innebär det i år att både Alla helgons dag och Halloween infaller samma dag – nu på lördag.

Som bekant skiljer sig dessa högtider åt en hel del. På Alla helgons dag är det många som skänker en extra tanke till dem som inte längre finns med oss. Att besöka kyrkogården för att lämna blommor eller tända ljus för nära och kära är en traditionsenlig aktivitet denna dag.

Halloween däremot är en högtid som snarare kommit att förknippas med pumpor, maskeradfester och godis. Men även detta firande har en djupare betydelse, och dessutom anor långt tillbaka i tiden. Ursprungligen är Halloween en keltisk skördefest under vilken man förr trodde att de döda återvände till jorden.

Oavsett om och hur du väljer att uppmärksamma Alla helgons dag och/eller Halloween hoppas vi att du får ett fint firande med nära och kära.

 

Fler nyheter

LSB_fyller_5år
Vi firar 5 år
SKI_kundnöjdhet
Vad tycker du om oss?
Nya_regler_kortbetalningar
Nya regler vid kortköp
Utökat samarbete kring försäkringar

Kontakta oss

Vår kundservice har öppet helgfria vardagar, kl. 08.00-17.00.

Ring oss: 040-205 600

Skriv till oss: info@lsb.se