Inga resultat hittades.

Nyhet

Trevlig midsommar!

Trevlig midsommar

Midsommarafton står för dörren. För många är det en både efterlängtad och härlig sommarfest då familj och vänner samlas för att äta och dricka gott. Nu är det åter igen dags att duka fram den somriga midsommarbuffén. Innehållet på buffébordet kan givetvis variera men det finns några ofrånkomliga klassiker – sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök, och svenska jordgubbar såklart.

Något annat som hör midsommaren till är det nyckfulla vädret. Inte sällan bjuds vi på klassiskt svenskt sommarväder med ömsom sol, ömsom regn. Men låt oss hoppas på att det är sol och värme som får dominera midsommarvädret i år.

Midsommar – kul att veta

— Ingen midsommar utan sill. Sillen är en tydlig favorit på midsommarafton. Runt om i landet äts det ungefär 3 000 ton sill i samband med denna årliga sommarfest. Det gör midsommar till den högtid, näst efter julen, då vi svenskar äter mest sill. Det motsvarar ungefär 20 procent av årskonsumtionen.

— Midsommarstången är kanske det mest klassiska attributet för midsommar. Symboliken har länge varit omdiskuterad, men det vi vet är att midsommarstången sannolikt kom till Sverige från Tyskland under medeltiden. Ibland kallas den även majstång. Det är en äldre benämning som härstammar från ordet ”maja”. ”Maja” är i sin tur ett ord som, passande nog, betyder att pryda eller att smycka med löv.

— Förr ansågs midsommarnatten vara en natt med magiska krafter. Två av de mer välkända exemplen är att midsommardaggen ska stärka hälsan och att sju sorters blommor under huvudkudden ska få en att drömma om sin framtida partner. Oavsett om du väljer att tro på det eller ej kan det vara kul att låta mystiken leva vidare.

Tips på sommarläsning

Midsommar kan betraktas som det inofficiella startskottet för semesterperioden. Sommar och semester är ofta förknippat med lata och sköna dagar i solen. Vad passar då bättre än lite intressant sommarläsning?

I Ekonomiskolan kan du läsa inlägg som berör olika ämnen inom privatekonomi. Här förklaras exempelvis vad du ska tänka på när du köper en begagnad bil, hur banken bedömer en låneansökan och vad du ska ta hänsyn till när lånevillkor jämförs.

Vi finns här för dig – hela sommaren!

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller behöver vår hjälp med exempelvis en låneansökan. Vi finns här för dig hela sommaren. Våra öppettider är helgfria vardagar mellan kl. 8-17.

Vi på Lån & Spar Bank hoppas att du får en trevlig midsommarafton!

Fler nyheter

Dina synpunkter är viktiga för oss
Villkorsuppdatering kortförsäkring
Riksbanken varnar för falsk försäljning av e-kronor
Resa under coronapandemin- att tänka på

Kontakta oss

Vi har öppet helgfria vardagar, kl. 08.00-17.00.

Ring oss: 040-205 600

Skriv till oss: info@lsb.se