Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Sparande

Det framhålls ofta hur viktigt det är att ha koll på sitt sparande och spara för framtiden. Men att veta hur just ditt sparande ska se ut kan vara en utmaning värd namnet. För att göra ditt sparliv enklare och framtiden roligare har vi samlat artiklar, tips och annan matnyttig information som kan hjälpa dig hitta din sparglädje.

Glad tjej kramar om sin hund med mössa
En person knyter sina löparskor

Kom igång med ditt sparande

Det finns lika många olika anledningar att spara pengar som det finns personer som sparar. Därför ska du alltid utgå från dig själv. Vad har du för sparmål, vad motiverar dig att spara och hur kommer just du igång?

Kom igång med ditt sparande

Hitta din sparform 

Sätt upp sparmål 

Det bästa sättet att spara pengar långsiktigt

RÄKNA PÅ DITT SPARMÅL

Vad drömmer du om?

Mynt läggs i en spargris

Att buffertspara

Hur skulle du klara dig om du råkade ut för en oförutsedd händelse som påverkade din privatekonomi? För att säkra din ekonomi mot det oförutsägbara är det bra att buffertspara. Även om målet är tydligt kan vägen dit se olika ut beroende på ekonomiska förutsättningar och livssituation.

En buffert är på många sätt en nödvändighet, men samtidigt ska det vara både motiverande och kul att spara. Låt oss hjälpa dig!

Var tredje person saknar buffertsparande på banken

Därför bör du buffertspara

Så undviker du nästa elräkningschock med en buffert 

Mamma och dotter bakar

Spara till barn

Funderar du på att börja spara till barn, barnbarn, syskonbarn eller något annat barn som står dig nära? Med relativt små medel kan du bidra till framtidstro och ge barnet goda förutsättningar till en bra och trygg start på vuxenlivet.

I nedan artikel kan du lära dig mer om vilka olika sparformer som finns samt vad som är viktigt att tänka på när det kommer till sparande till barn.

Spara till barn

Två pensionärer flyger drake

Spara till pension

Att tänka på pensionen, och det kommande livet som pensionär, kan vara svårt när det ligger många år in i framtiden. När det kommer till den ekonomiska delen är det dock viktigt att ha en plan för kommande pensionärsliv. Glädjande nog är det enklare att påverkar sin framtida ekonomi än vad du kanske tror. 

Vi har samlat tre smarta tips på hur du får kontroll över ditt pensionssparande och vad du kan göra för att påverka din framtida pension redan idag.

Tre tips för att få kontroll över pensionssparandet