Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Jordgubbar

Trevlig midsommar!

nyheter

Midsommarafton står för dörren. För många är det en både efterlängtad och härlig sommarfest då familj och vänner samlas för att äta och dricka gott. Nu är det åter igen dags att duka fram den somriga midsommarbuffén. Innehållet på buffébordet kan givetvis variera men det finns några ofrånkomliga klassiker – sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök, och svenska jordgubbar såklart.

Något annat som hör midsommaren till är det nyckfulla vädret. Inte sällan bjuds vi på klassiskt svenskt sommarväder med ömsom sol, ömsom regn. Men låt oss hoppas på att det är sol och värme som får dominera midsommarvädret i år.

Midsommar – kul att veta

— Ingen midsommar utan sill. Sillen är en tydlig favorit på midsommarafton. Runt om i landet äts det ungefär 3 000 ton sill i samband med denna årliga sommarfest. Det gör midsommar till den högtid, näst efter julen, då vi svenskar äter mest sill. Det motsvarar ungefär 20 procent av årskonsumtionen.

— Midsommarstången är kanske det mest klassiska attributet för midsommar. Symboliken har länge varit omdiskuterad, men det vi vet är att midsommarstången sannolikt kom till Sverige från Tyskland under medeltiden. Ibland kallas den även majstång. Det är en äldre benämning som härstammar från ordet ”maja”. ”Maja” är i sin tur ett ord som, passande nog, betyder att pryda eller att smycka med löv.

— Förr ansågs midsommarnatten vara en natt med magiska krafter. Två av de mer välkända exemplen är att midsommardaggen ska stärka hälsan och att sju sorters blommor under huvudkudden ska få en att drömma om sin framtida partner. Oavsett om du väljer att tro på det eller ej kan det vara kul att låta mystiken leva vidare.

Tips på sommarläsning

Midsommar kan betraktas som det inofficiella startskottet för semesterperioden. Sommar och semester är ofta förknippat med lata och sköna dagar i solen. Vad passar då bättre än lite intressant sommarläsning?

Ekonomiskolan kan du läsa inlägg som berör olika ämnen inom privatekonomi. Här förklaras exempelvis vad du ska tänka på när du köper en begagnad bil, hur banken bedömer en låneansökan och vad du ska ta hänsyn till när lånevillkor jämförs.

Vi finns här för dig – hela sommaren!

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller behöver vår hjälp med exempelvis en låneansökan. Vi finns här för dig hela sommaren. Våra öppettider är helgfria vardagar mellan kl. 8-17.

Vi på Lån & Spar Bank hoppas att du får en trevlig midsommarafton!

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn