Inga resultat hittades.

Ekonomiskolan

”Med hjälp av Medlemslånet sänkte vi månadskostnaden med 5 800 kr”

Efter att ha tagit olika lån och köpt diverse på kredit insåg plötsligt Christopher och Jenny att deras ekonomiska situation inte var den bästa. Deras ekonomi var i gungning och orosmolnen hopade sig. Tack vare Lån & Spar Banks Medlemslån fick de kontroll över situationen och kunde åter komma på grön kvist.

Det hela började när paret Christopher och Jenny Ulvljung bestämde sig för att flytta till en ny stad där Jenny hade fått jobb. Båda två såg de många möjligheter en flytt kunde innebära och tänkte samtidigt att det kunde vara såväl roligt som bra med ett miljöombyte.

När allting skulle komma på plats började utgifterna att hopa sig snabbt och de flesta inköpen gjordes med dyra krediter och avbetalningar. Samtidigt hade Christopher några andra projekt vid sidan av som han finansierade med lån från olika banker och kreditgivare. Skulderna grävde allt djupare hål och deras ekonomi var på gränsen att haverera.

– Det var verkligen ett ekonomiskt trängt läge, berättar Christopher nu när han ser tillbaka på situationen.

Som medlem i Hyresgästföreningen kunde Christopher ansöka om ett lån med extra förmånliga villkor. Ett Medlemslån med ränterabatt hos Lån & Spar Bank.

De kunde nu samla alla sina lån och krediter till ett enda lån hos en och samma bank.

Från en ränta på cirka 19% till ett lån med en ny och lägre ränta på 4,2%. Det innebar att skuldbördan lättades från 9 000 kronor i månaden till 3 200 kronor.

– Det var en otrolig lättnad när de ringde och berättade vad de kunde erbjuda oss. Med hjälp av lånet sänktes våra månadskostnader med 5 800 kronor. Ljuset kom tillbaka och det fanns äntligen utrymme för att spara och planera för framtiden igen, säger Christopher.

Lästips!

Söka lån? Titta på det här när du jämför lånevillkor

3 anledningar till att samla lån

Mer från Ekonomiskolan

Kontakta oss

Vår kundservice har öppet helgfria vardagar, kl. 08.00-17.00.

Ring oss: 040-205 600

Skriv till oss: info@lsb.se