Inga resultat hittades.

Ekonomiskolan

Låneskyddsförsäkring – vad är det och när är det bra att ha?

Ett låneskydd är den försäkring som skyddar dig och ditt lån. Om du som låntagare har låneskydd hjälper det dig att betala för lånet om din vanliga inkomst plötsligt uteblir. Det kan till exempel vara om du blir ofrivilligt arbetslös, sjukskriven eller behöver vårda en nära anhörig.

“Tänk om ...?”

Alla oroar vi oss för saker och ting ibland. Många av de otrevliga scenarion vi målar upp för oss själva blir som tur är aldrig verklighet, men ibland händer något som vi varken kunnat förutse eller hindra. Exempel på sådana scenarion är ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom: Vi kan äta rätt, motionera och undvika viss stress, men vi kan aldrig veta på förhand om vi eller någon närstående ska drabbas av sjukdom. Någon gång under livet kanske du blir sjukskriven, eller behöver ta ut ledighet för att vårda en sjuk anhörig. Plötsligt har förutsättningarna för din privatekonomi förändrats – och hur går det då med dina lån? Måste du sälja bilen, huset, lägenheten?

Det är då du har nytta av en låneskyddsförsäkring – ett så kallat låneskydd.

Låneskyddet garanterar att ditt lån betalas

Precis som en vanlig försäkring börjar ett låneskydd gälla när det behövs som mest. Med ett lån är du tvungen att betala räntor och amorteringar till dess att skulden är löst i sin helhet. Om du plötsligt inte klarar det finns risken att drabbas av extra kostnader och vid upprepade förseningar kanske inkassokrav och betalningsanmärkningar. Med ett låneskydd minskar risken att råka ut för problem om dina inkomster plötsligt inte skulle räcka för att betala lånekostnaderna. En låneskyddsförsäkring skyddar dig och ditt lån. Det är din garanti för att kunna betala av, trots nya ekonomiska förutsättningar.

I kreditbeslutet tar banker hänsyn till att du som kund verkligen ska ha utrymme i ekonomin att kunna betala tillbaka lånet. 

Låneskyddsförsäkringar för dina behov

Vi erbjuder exempelvis två olika typer av låneskyddsförsäkringar: Låneskydd Liv och Låneskydd Omkostnad. Låneskydd Liv är en obligatorisk försäkring, som hör till lånet du tar. Det är en grupplivförsäkring som är en ömsesidig livförsäkring. Försäkringen är kostnadsfri. Låneskydd Omkostnad väljer du själv att teckna. Med den försäkrar du dina lånekostnader och kan alltså lättare klara av en ekonomisk omställning om något oväntat händer.

Så ansöker du om Låneskyddsförsäkring

Vill du teckna en låneskyddsförsäkring, eller veta mer om de olika försäkringarna? Kontakta oss, så hjälper vi dig!

Funderar du på att låna eller vill du samla dina lån? Det kan spara dig tusenlappar varje månad. Tre anledningar till varför du ska samla dina lån.

Mer från Ekonomiskolan

Kontakta oss

Vår kundservice har öppet helgfria vardagar, kl. 08.00-17.00.

Ring oss: 040-205 600

Skriv till oss: info@lsb.se