Inga resultat hittades.

Ekonomiskolan

Låneskyddsförsäkring – vad är det och när är det bra att ha?

Ett låneskydd är den försäkring som skyddar dig och ditt lån. Om du som låntagare har låneskydd hjälper det dig att betala för lånet om din vanliga inkomst plötsligt uteblir. Det kan till exempel vara om du blir ofrivilligt arbetslös, sjukskriven eller behöver vårda en nära anhörig.

“Tänk om ...?”

Alla oroar vi oss för saker och ting ibland. Många av de otrevliga scenarion vi målar upp för oss själva blir som tur är aldrig verklighet, men ibland händer något som vi varken kunnat förutse eller hindra. Exempel på sådana scenarion är ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom: Vi kan äta rätt, motionera och undvika viss stress, men vi kan aldrig veta på förhand om vi eller någon närstående ska drabbas av sjukdom. Någon gång under livet kanske du blir sjukskriven, eller behöver ta ut ledighet för att vårda en sjuk anhörig. Plötsligt har förutsättningarna för din privatekonomi förändrats – och hur går det då med dina lån? Måste du sälja bilen, huset, lägenheten?

Det är då du har nytta av en låneskyddsförsäkring – ett så kallat låneskydd.

Låneskyddet garanterar att ditt lån betalas

Precis som en vanlig försäkring börjar ett låneskydd gälla när det behövs som mest. Med ett lån är du tvungen att betala räntor och amorteringar till dess att skulden är löst i sin helhet. Om du plötsligt inte klarar det finns risken att drabbas av extra kostnader och vid upprepade förseningar kanske inkassokrav och betalningsanmärkningar. Med ett låneskydd minskar risken att råka ut för problem om dina inkomster plötsligt inte skulle räcka för att betala lånekostnaderna. En låneskyddsförsäkring skyddar dig och ditt lån. Det är din garanti för att kunna betala av, trots nya ekonomiska förutsättningar.

I kreditbeslutet tar banker hänsyn till att du som kund verkligen ska ha utrymme i ekonomin att kunna betala tillbaka lånet. 

Låneskyddsförsäkring för dina behov

Vi erbjuder en låneskyddsförsäkring som ger dig och din familj en bra ekonomisk trygghet om du skulle bli sjukskriven, förlora din inkomst eller behöva vårda en nära anhörig. Låneskyddet omfattar ditt lån hos oss och är frivilligt. Med den försäkrar du dina lånekostnader och kan alltså lättare klara av en ekonomisk omställning om något oväntat händer.

Så ansöker du om Låneskyddsförsäkring

Har du inte redan vårt Låneskydd går det självklart bra att ansöka om det i efterhand. Läsa mer om låneskyddet här, eller kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Funderar du på att låna eller vill du samla dina lån? Det kan spara dig tusenlappar varje månad. Tre anledningar till varför du ska samla dina lån.

Mer från Ekonomiskolan

Kontakta oss

Vår kundservice har öppet helgfria vardagar, kl. 08.00-17.00.

Ring oss: 040-205 600

Skriv till oss: info@lsb.se