Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Familjeekonomi

En familj, en ekonomi. För många en given sanning, för andra är det mer komplicerat än så. Oavsett hur du och din familj väljer att organisera ekonomin innebär familjelivet både fler inkomster och större utgifter. Inte sällan finns även en del funderingar kring hur man ska göra med sparande till barn. På den här sidan samlar vi innehåll som kan vara till stöd när det kommer till frågor som ryms inom familjeekonomi.

Barn och förälders fötter
Kille cyklar med sin pappa

Ekonomi för ditt barns framtid

Att barn ska ha bra ekonomiska förutsättningar längre fram i livet är det nog många föräldrar som önskar. Samtidigt är det också viktigt att lära barn hur man hanterar pengar och tar ansvar för sin ekonomi innan det är dags att ta klivet in i vuxenlivet. Att prata om pengar är en viktig del av en ekonomisk uppfostran. För att ge dig inspiration delar vi med oss av vår kunskap nedan.

Spara till barn

5 tips för hur du lär barn hantera sin ekonomi

Hund har vält blomkruka

Ekonomiskt skyddsnät

Det är alltid bra att ha en ekonomisk buffert, och kanske är det ännu viktigare när hushållet består av flera personer. Att ha en viss summa pengar tillgängliga när olyckan är framme är en trygghet. På samma vis är det en trygghet att ha försäkringar när det oförutsedda händer. Nedan kan du läsa mer om ekonomisk buffert och försäkringar.

Se till att ha en ekonomisk buffert för oväntade händelser

Låneskyddsförsäkring – vad är det och när är det bra att ha?