Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

Läs mer

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
podcast

Podcasts om privatekonomi

ekonomiskolan

Vill du lära dig mer om hur du sparar pengar och investerar? Eller är du bara intresserad av finansmarknaden i ett större perspektiv och vill lära dig mer om privatekonomi? Då kan podcast vara ett både bra, roligt och smidigt alternativ. Du kan lära dig mer om ekonomi samtidigt som du tränar eller ligger i soffan – helt enkelt förena nytta med nöje.

Det finns flera olika ekonomipoddar som kan passa just dina behov eller stilla din hunger efter att lära dig mer. I denna artikel har vi listat och sammanställt sju podcasts som ger dig tips och råd om privatekonomi och sparande.

RikaTillsammans

På podcasten RikaTillsammans hemsida kan man läsa att det är en av Sveriges största poddar om privatekonomi. Podden drivs av Jan och Caroline Bolmeson och nytt avsnitt släpps varje söndag. Tanken med podcasten är att du, på ett roligare och enklare sätt, ska få tips och inspiration som kan hjälpa dig att ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå.

Lyssna på RikaTillsammans

FI-podden

I FI-podden berättar Finansinspektionens egna experter om myndighetens arbete och andra samhällsuppdrag som FI driver och ansvarar för. Podcasten vänder sig till dig som vill få mer kunskap om och fördjupa dig i aktuella finansiella frågor som rör exempelvis familjejuridik, spara och låna.

Lyssna på FI-podden

Plånboken

Plånboken är en podcast som produceras av Sveriges Radio (SR), men det är även ett radioprogram som sänds i P1 varje onsdag. I Plånboken pratar programledaren Pia Fridén om konsumentfrågor och privatekonomi. Podcasten bjuder dig som lyssnar på intervjuer och reportage om olika problem och fällor på konsumentområdet, men även tips och inspiration om hur du blir en medveten konsument. I podcasten svarar även podcastens experter på lyssnarnas frågor om bland annat privatekonomi, försäkringar och konsumenträtt.

Lyssna på Plånboken

Market Makers

Podcasten Market Makers är enligt eget uttalande en av Sveriges största poddar inom finans, och den har ungefär 20 000 lyssningar i veckan. Podcasten drivs av twitterprofilerna Fabian Franzén och Niklas Aldén och nytt avsnitt släpps varje torsdag. Podden är fylld av bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster som till exempel Sveriges tidigare finansminister Anders Borg.

Lyssna på Market Makers

Kapitalet

Podden Kapitalet släpps varje måndag och görs av Gunnar Harrius, Åsa Secher, Kristoffer Krook och Jacob Bursell. I podcasten pratar de om allt från historier som handlar om världsekonomi i alla dess slag till varför en avokado kostar så mycket som den gör. Podcastens ambition är att på ett enkelt och annorlunda sätt förklara hur ekonomin och samhällsekonomin fungerar.

Lyssna på Kapitalet

Börssnack

Börssnack handlar om börsen och allt annat relevant som styr de finansiella marknaderna. Erik Hansén och Jonas Olavi, som båda har lång erfarenhet av aktiemarknaden, delar med sig av sina erfarenheter och observationer. Deras podd gästas ofta av olika profiler inom finansvärlden. Dessa personer delar då med sig av sina bästa tips och berättar även vad du ska tänka på när det kommer till börsen. Nytt avsnitt släpps varje fredag.

Lyssna på Börssnack

Investeraren

Podcasten Investeraren drivs av Nicklas Andersson. Tanken med podden är att motivera och inspirera kring investeringar och sparande. Han delar även med sig av det senaste som hänt i den finansiella världen. Hans vision är att skapa förutsättningar för alla att ta kommando över sin ekonomiska situation. Nytt avsnitt släpps varje måndag.

Lyssna på Investeraren

 

Notering: Det föreligger inget samarbete mellan Lån & Spar Bank och de aktörer, vars podcasts vi valt att informera om ovan. Vi tar inget ansvar för de rekommenderade aktörernas podcasts och innehållet i dessa.

 

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn