Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
podcast

Podcasts om privatekonomi

ekonomiskolan

Vill du lära dig mer om hur du sparar pengar och investerar? Eller är du bara intresserad av finansmarknaden generellt och vill lära dig mer om privatekonomi? Då kan podcast vara ett både bra, roligt och smidigt alternativ. Du kan lära dig mer om ekonomi samtidigt som du tränar eller ligger i soffan – helt enkelt förena nytta med nöje.

Det finns flera olika ekonomipoddar som kan passa just dina behov eller stilla din hunger efter att lära dig mer. I denna artikel har vi listat och sammanställt podcasts som ger dig tips och råd om privatekonomi och sparande.

Ekonomiakuten

Maja Åström

Vill du få svar på dina privatekonomiska frågor? I podden Ekonomiakuten, som programleds av journalisten Maja Åström, får du svar på dina frågor om privatekonomi. Med hjälp av experter och erfarna gäster får du smarta tips på hur du kan få pengarna att räcka längre. Du kan även ta del av experternas bästa spartips och få koll på ekonomiska fällor att se upp med.  

RikaTillsammans - En podd om privatekonomi

Jan och Caroline Bolmeson

Vem vill inte ha lite mera pengar i fickan att röra sig med? I den här podden guidar Jan och Caroline Bolmeson dig mot ett rikare liv genom bättre sparande. Varje vecka bjuds du på handfasta tips, råd och verktyg för att du ska inspireras till att ta din privatekonomi till nästa nivå. Vill du också komma igång med ditt sparande, eller är du redan igång och vill bli bättre? Då är det här en podd för dina öron.

Smarta pengar

Jenny Petersson och Hans Bolander

Hur blir man egentligen smart med pengar? Det skulle vi alla vilja veta, vilket görs bäst genom att ta kontroll över vad vi lägger pengar på. Men hur både sparar och investerar man på ett smart och effektivt sätt? I den här podden får du många kloka råd av privatekonomiska experterna Jenny Petersson och Hans Bolander.

P1 Plånboken

Pia Fridén

Svårt att hålla i pengarna ibland? Vi är alla där någon gång. Plånboken är en podd med Pia Fridén som programledare, vilken tar upp frågor om privatekonomi och besvarar funderingar från vanliga konsumenter. Varje vecka kan du lyssna till reportage och intervjuer som tar upp vanliga problem och fällor vi alla kan stöta på när det kommer till pengar. Du får även tips och inspiration till att bli mer medveten i din konsumtion.

Ekonomi PÅ RIKTIGT

Charlie Söderberg och Mathias Andersson

Behöver inte alla spartips för att känna oss trygga i vår ekonomi? I den här podden pratar Charlie och Mathias, tidigare programledare i TV-programmet Lyxfällan, öppet och ärligt om livet, vardagsekonomi och livspusslet. Om du vill lyssna till de vardagliga samtalen, och inte expertsvaren, är det här en podd för dig. Med en varm ton blandas udda gäster och stora ämnen i dina öron, för att du som lyssnar ska få hjälp med ditt sparande mot en tryggare ekonomi. 

Kapitalet

Gunnar Harius, Åsa Secher, Kristofer Krook och Jacob Bursell

Vill du lära dig mer om ekonomi, men inte på ett för seriöst sätt? I den här podden får du lyssna till vardagliga berättelser från alla håll i vårt samhälle, på vägen mot att lära dig mer om hur vi människor fungerar ur ett ekonomiskt perspektiv. Varför är avokado så dyrt? Vem bestämmer när det är lågkonjunktur? Allt det och mycket mer får du svar på i den här podden av Gunnar Harius, Åsa Secher, Kristofer Krook och Jacob Bursell.

 

Notering: Det föreligger inget samarbete mellan Lån & Spar Bank och de aktörer, vars podcasts vi valt att informera om ovan. Vi tar inget ansvar för de rekommenderade aktörernas podcasts och innehållet i dessa.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn