Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Chevrolet Impala bil

Cruising för hela slanten tack vare Lån & Spar Bank

ekonomiskolan

Snabbt, lätt och smidigt! Så summerar mekanikern Micke Hamrin hur det gick till när han samlade sina lån hos en och samma långivare, Lån & Spar Bank. Det tog bara en dag att sänka månadskostnaden med 1 584 kronor.

När man får chansen att köpa drömbilen – en Chevrolet Impala 65 – gäller det att slå till snabbt. Lite för snabbt visade det sig för Micke Hamrin, lånet han tog för att finansiera bilköpet hade nämligen en onödigt hög ränta.

– Jag jobbar ju inte med ekonomi så därför kan det vara svårt att veta om det är ett bra eller dåligt lån man blir erbjuden, jag var mest glad att jag kunde göra en snabb affär innan någon annan köpte bilen. Men visst kändes räntan lite väl hög, berättar Micke.

Att renovera en gammal amerikanare till toppskick är ofta en ganska dyr historia. Micke var nyfiken på om Sambla kunde sänka räntan på hans lån och på så vis ge mer pengar över till nya bildelar.

Micke hade även ett ytterligare blancolån sedan tidigare. Därför lades det fram ett förslag att han borde baka ihop båda lånen för att få en lägre månadskostnad.

Dagen efter hade Micke fått in flera bud från olika banker och långivare. Eftersom man får in så många bud kan man vara trygg med att bankerna gör sitt yttersta för att vinna dig som kund. I Mickes fall var det Lån & Spar Bank som erbjöd den lägsta räntan.

– Jag hade aldrig hört talas om Lån & Spar Bank innan, så visst var man lite skeptisk. 

Två dagar senare var de gamla lånen utbytta och besparingen på 1 584 kronor i månaden ett faktum.

Den nya sänkta månadsbetalningen kommer i huvudsak användas till att snabba på renoveringen av Mickes nya ögonsten.

– Jag köper bildelar och så ska Chevan lackeras om, från lila metallic till svart. Till våren ska bilen vara ute på vägarna och till sommaren blir det cruising för hela slanten!, avslutar Micke.

Det här inlägget presenteras i samarbete med Sambla.

Är du också nyfiken på att samla dina lån och spara tusenlappar varje månad? Läs även om Jouko, 54 år som samlade sina lån och sparade 2 284 kr.

Samla dina lån

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn