Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Tjej ligger i hängmatta och läser bok

Boktips för din privatekonomi

ekonomiskolan

Letar du boktips inför sommarens semester? Varför inte blanda nytta med nöje och läsa en bok om privatekonomi? Här är några boktips om privatekonomi. 

Frihetsmaskinen: så skapar du ett finansiellt fritt liv (2021)

Sandra Bourbon

Du kanske redan har hört talas om begreppet frihetsmaskinen? Det här är en bok för dig som vill hitta strategier för att bli ekonomiskt oberoende. Sandra Bourbon har gått från att slösa till investera, med målet att bli finansiellt fri innan 45-årsdagen. Vill du veta hur? I boken Frihetsmaskinen delar Sandra Bourbon med sig om hennes strategi så att alla kan bygga en egen frihetsmaskin för att få mer tid och pengar över till det man älskar. Den bjuder på övningar och konkreta råd så du kan nå ditt sparmål.

Investeringsguiden (2018)

Anna Svahn och Linnéa Schmidt 

Det här är en bok som går igenom allt du behöver veta för att komma igång med dina investeringar från början. Anna och Linnéa delar med sig av kunskap om vad aktier är och hur marknaden fungerar, till hur du öppnar ett konto och vad du bör tänka på när du handlar. Det är en bok för dig som är ny på sparande eller inte har börjat än. 

Vägen till din första miljon  (2018)

Tobias Schildfat

I den här boken lär du dig på ett konkret och inspirerande sätt hur du kan bygga din alldeles egna pengamaskin. Tobias Schildfat guidar dig på resan, där du förvandlar din privatekonomi till ett framgångsrikt företag. Det bästa av allt är att du inte behöver någon utbildning eller yrkeserfarenhet, allt som behövs är uthållighet, intresse och en stark drivkraft efter ekonomisk frihet och oberoende. Boken är utmärkt för den som behöver komma igång med sitt sparande och vill börja investera, men vet inte riktigt hur. 

Investeraren: Allt du behöver veta om finansmarknaden (2019)

Jonas Bernhardsson

Om du verkligen vill dyka in i finansmarknaden så är den här boken rätt för dig. I den här boken får du omfattande kunskaper om aktier, obligationer och optioner. Här hittar du utförliga förklaringar av fundamental och teknisk analys, investerarens psykologi, hur man analyserar aktier som proffsen samt olika placeringsstrategier. Du får lära dig om hur lågkonjunktur påverkar din privatekonomi och allt från att tolka bokslut till kryptovalutor. Heltäckande med andra ord.

Fatta aktier: Din guide till ett smart sparande (2022)

David Flatbacke-Karlsson

I den här boken går ekonomijournalisten David Flatbacke-Karlsson igenom allt du behöver veta för att komma igång. Du får handfasta råd om hur du köper dina första aktier och fonder och vad du ska tänka på för att spara smart. Du får också tips på hur du lär känna din aktiespararpersonlighet. Det kommer både göra sparandet roligare och hjälpa dig att lyckas.

Fixa din privatekonomi: Smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv (2021)

Christina Sahlberg

Visst behöver vi alla privatekonomitips? Du vet att du borde ha bättre koll på dina utgifter och se över ditt sparande. Men du skjuter det på framtiden, och förlorar pengar på kuppen. I den här boken får du hjälp att komma igång och en gång för alla ta kontroll över din ekonomi. Boken tar upp 11 steg som kommer ge dig en bättre privatekonomi. Du kommer att förstå hur din hjärna fungerar så att du kan göra smartare val i din vardag. Och med hjälp av bokens alla konkreta ekonomitips kommer du att kunna öka dina inkomster, minska dina utgifter och spara mer effektivt. 

 

Notering: Det föreligger inget samarbete mellan Lån & Spar Bank och de aktörer, vars böcker vi valt att informera om ovan. Vi tar inget ansvar för de rekommenderade aktörernas böcker och innehållet i dessa.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn