Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Julklapp med röda kulor på en grön bakgrund

Billiga julklappar som uppskattas av barn och vuxna

ekonomiskolan

Att få ekonomin att gå ihop under december är något som känns svårt och stressigt för många. Det behöver dock inte krävas tusentals kronor för att få nära och kära att känna sig uppskattade med fina julklappar. Här delar vi med oss av våra bästa idéer på billiga julklappar för cirka 100 kronor som passar både barn och vuxna.

Hemgjorda julklappar

Beroende på vad du redan har hemma i pyssellådan och vad du känner dig bekväm med, kan en hemmagjord present bli både personlig och riktigt fin. Sätt ihop ett unikt fotoalbum med gamla bilder på er, skriv ner roliga gemensamma minnen på lappar och lägg i en fin burk eller måla en tavla med hjälp av en tutorial på Youtube. 

Med hjälp av lite lera kan man också skapa fina inredningsdetaljer, såsom smyckesfat eller små skulpturer. Endast fantasin sätter gränser, och på internet finns oändligt många tips på hemmagjorda, billiga julklappar som blir omtyckta.

Hemmabakade julkakor

Julgodis med extra kärlek

Att få hembakat julgodis eller fikabröd lagom till mellandagarna tackar nog få nej till. Slå in bakverket i cellofan eller i en second hand-fyndad burk och skriv en personlig etikett. 

Ett annat alternativ är att låta mottagaren baka själv. Lägg alla torra ingredienser i receptet i en burk och skriv ut hur mycket ägg och smör som ska adderas till smeten innan den går in i ugnen. Det blir en både personlig, omtänksam och billig julklapp till ett barn eller en vuxen som gillar sötsaker. 

Hållbara och omtänksamma fynd under 100 kr

Idag är det inte längre tabu att ge en present som man hittat på loppis eller i en second hand-butik – de flesta vet att det är det bästa för både miljön och ekonomin. Att hitta något personligt och unikt på andrahandsmarknaden är ofta enkelt, man måste bara se saker med rätt ögon. 

Exempel på bra presenter som enkelt kan hittas på närmaste second hand är ett bokpaket med ett antal böcker på samma tema (kokböcker, barnböcker eller deckare?), smycken som kan putsas upp, köksredskap till den som ska flytta hemifrån, nostalgiska spel och pussel till en billigare peng och klassiska inredningsdetaljer som speglar, vaser och lampor.

Filmkväll hemma som julklappsförslag

Något att se fram emot 

De bästa presenterna är väl ändå de som man kan se fram emot, det kan nog de flesta skriva under på. En upplevelse behöver inte heller vara superdyr och innefatta helikopterfärder eller dykcertifikat, utan allt handlar förstås om att hitta på något som både du och mottagaren kommer att uppskatta. Fundera lite över er relation och när ni har som roligast tillsammans, och hur du kan omvandla det till en hejdundrande (men billig) julklapp? 

Några förslag på prisvärda upplevelser att ge bort är ett biobesök eller en filmkväll hemma, en picknick till våren, en tur till närmaste badhus, fika på stan, drinkkväll hos dig, en loppisdag tillsammans eller en heldag där ni släpper ut era inre konstnärer och målar tavlor.

Personligt är ledordet när det kommer till att ge uppskattade billiga julklappar – ju mer kärlek du lägger i presenten desto mindre pengar behövs egentligen för att mottagaren ska känna sig ordentligt bortskämd. Det är ju trots allt tanken som räknas, eller hur? 

Hos oss kan du också öppna ett sparkonto med insättningsgaranti – så att du är säker på att det finns pengar till nästa jul. 

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn