Hur kan vi hjälpa dig?

Frågor & svar

Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Vad händer med bilen när jag löser mitt billån?

Det händer inget med bilen om du väljer att lösa ditt billån i Lån & Spar Bank. Eftersom ditt billån hos oss är ett lån utan säkerhet/blancolån är det inte bundet till den faktiska bilen, även om du använt det beviljade lånebeloppet för att finansiera ditt bilköp. Det betyder även att du inte måste sälja bilen när du löser ditt lån. Dock kan du av andra anledningar vara tvungen att sälja din bil, men det är inget krav från vår sida.

Bra att veta

Om du löser ett billån i annan bank/annat kreditinstitut är det viktigt att noteringen om att bilen är pantsatt (att bilen utgör säkerheten för lånet) tas bort från registreringsbeviset. Denna notering finns endast i de fall då bilen är köpt på kredit, och är en uppgift som tas bort av den aktör hos vilken lånet finns.