Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Rosa spargrisar

Hur ska jag använda skatteåterbäringen 2024?

ekonomiskolan

Det ekonomiska läget är exceptionellt idag. Därför är skatteåterbäringen ett välkommet tillskott för många hushåll i Sverige. Den första instinkten kan vara att unna sig något gott eller något nytt. I den här artikeln ger vi dig idéer på vad du kan göra med dina extrapengar. 

Extra pengar i plånboken

Många av oss som har deklarerat digitalt, uppgivit bankkonto och inte gjort några andra tillägg eller andra ändringar, fick skatteåterbäringen redan i påskas. För de som deklarerat senast 2 maj kommer skatteåterbäringen 4-7 juni. 

Vad använder svenskarna sin skatteåterbäring till? 

Vissa lägger pengar på resor, vilket passar bra då många får pengarna i semestertider. Några vill lösa dyra smålån och krediter, medan vissa ser till att investera sin skatteåterbäring i olika typer av sparande. I dagens ekonomiska läge är det en del som blir tvungna att använda denna extrainkomst till vardagskonsumtion. Se till din ekonomiska situation just nu och hur du kan använda pengarna på bästa sätt. Få kontroll och översikt över din ekonomi, det ger en trygghet och självförtroende.

Investeringstips för skatteåterbäringen

Du som har möjlighet att lägga undan pengar kan se över ditt nuvarande sparande, pengar ska jobba för dig och växa. Här kan du sätta delmål och långsiktiga mål för ditt sparande och vilken typ av sparande som passar dig bäst. Ett långsiktigt sparande kan betyda att pengarna är låsta en tid i en fond, aktier eller liknande. Därför bör du ha två olika typer av sparande, ett långsiktigt och ett buffertsparande. Ett buffertsparande är ett konto där pengarna är lättillgängliga för de oförutsedda händelserna, som att tvättmaskinen går sönder exempelvis. 

Det här kan du använda din skatteåterbäring till:

  1. Sätt upp långsiktiga mål och kortsiktiga mål. Då blir det mer motiverande att investera skatteåterbäringen i sparande som ger utdelning på längre sikt.
  2. Betala av på dina lån och krediter, extraamortera för att sänka räntekostnaderna och betala av onödiga småkrediter.
  3. Buffertspara genom att ha ett enkelt sparande på kort sikt. Man brukar rekommendera ca två månadslöner eller 10 procent av bruttolönen som man sätter in på ett konto med bra ränta och helt fria uttag.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn