Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Tjej ligger i hängmatta och läser bok

Boktips för din privatekonomi 2024

ekonomiskolan

Med semestern runt hörnet är det dags att fylla din resväska med inte bara solskydd och badkläder, utan också med böcker som kan förbättra din privatekonomi. Vi har sammanställt en lista med intressanta lästips för 2024 om privatekonomi som förutom att ge dig en trevlig läsupplevelse, även kommer att ge dig insikter och verktyg för att bygga din ekonomiska framtid.

Haja börsen med Börshajen (2023)

Andra Farhad

En spännande bok och ett självklart boktips som vi rekommenderar som semesterläsning. "Haja Börsen med Börshajen" är skriven av Andra Farhad, en erkänd och prisbelönt investeringsprofil och förlagsgrundare. Den här boken är perfekt för dig som är nyfiken på att investera i aktiemarknaden men som kanske känner dig osäker på hur man egentligen kommer igång. Farhad tar dig med på en resa genom de grundläggande begreppen och strategierna som krävs för att bli en framgångsrik investerare.

I "Haja Börsen med Börshajen" får du, på ett lättbegripligt och kul sätt, lära dig hur du analyserar olika aktier, hur du bygger en diversifierad portfölj och hur du hanterar risker. Bokens lätta tonalitet gör det betydligt enklare att fånga nybörjarens intresse för börshandel. Författaren delar också med sig av sina egna erfarenheter och misstag, vilket ger en äkthet och mänsklig touch till boken.

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor (2020)

Mia Ingelström

"Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor" riktar sig till kvinnliga läsare och tar upp specifika ämnen och utmaningar som kvinnor kan möta när det gäller privatekonomi. Inte minst de berömda kvinnofällorna som kan försätta kvinnor i tuffa situationer som är svåra att trassla sig ur. Bokens stora plus är de praktiska träningstipsen för att komma vidare. 

Innehållet fokuserar på att öka ekonomisk medvetenhet, bygga sparande och investeringsvanor samt att ta kontroll över sin ekonomi på lång sikt. Den har ett peppande och lättläst språk och passar alla, oavsett hur din ekonomi ser ut idag. 

Jakten på miljonerna (2022)

@100miljonersmannen

@100miljonersmannen är en anonym entreprenör med ett berömt Instagram-konto vars följarskara bara växer och växer - precis som hans egen förmögenhet. När författaren bakom boken "Jakten på miljonerna" började skriva hade han inte ett öre på fickan. Hans mål var, och är fortfarande, att tjäna 100 miljoner kronor innan 2030. Låt oss säga att han är på god väg.

Denna bok är till för dig som verkligen vill bli ekonomiskt framgångsrik. Den handlar inte bara om pengar, aktier och fonder, utan om alla livsval du gör varje dag. Den berör dina relationer, din träning, vad du äter och hur du hanterar motgång. Ett perfekt sätt att få ny energi och nya tips under din semester och komma tillbaka och ta nya tag i din ekonomi och ditt liv!

Investeraren: Allt du behöver veta om finansmarknaden (2019)

Jonas Bernhardsson

Om du verkligen vill dyka in i finansmarknaden så är den här boken rätt för dig. I den här boken får du omfattande kunskaper om aktier, obligationer och optioner. Här hittar du utförliga förklaringar av fundamental och teknisk analys, investerarens psykologi, hur man analyserar aktier som proffsen samt olika placeringsstrategier. Du får lära dig om hur lågkonjunktur påverkar din privatekonomi och allt från att tolka bokslut till kryptovalutor. Heltäckande med andra ord.

Din ekonomi - Så klarar du kriser och tryggar framtiden (2023)

Klas Eklund, Shoka Åhrman

Boken "Din ekonomi" ger dig en insikt i hur världsekonomin och politiska beslut påverkar din personliga ekonomi. Författarna tar upp tidigare finansiella kriser och försöker således förutspå framtiden. Samhällsekonomin knyts samman med din egen privatekonomi. Genom att besvara frågor om pension, kryptovalutor, bostadsköp, hållbarhet och familjejuridik ger "Din ekonomi" dig verktygen för att fatta välgrundade beslut. 

Boken är utformad för att passa alla åldrar och livssituationer, oavsett om du redan har kunskap inom ekonomi eller om du nyligen har fått intresse för ämnet. Författarna, Klas Eklund och Shoka Åhrman, är respekterade inom sina områden. Klas Eklund har tidigare arbetat som ekonomisk rådgivare för regeringen och är även författare till den välkända boken "Vår ekonomi". Shoka Åhrman har omfattande erfarenhet inom finansbranschen och är en återkommande röst i media där hon delar spar- och ekonomiska strategier.

Bli bostadsmiljonär: råd och tips för din bostadskarriär (2022)

Gösta Carlberg, Joanna Törngren Redebrant

Boken "Bli bostadsmiljonär: råd och tips för din bostadskarriär" är en ovärderlig resurs för alla som strävar efter att göra smarta och lönsamma val när det gäller att köpa och sälja bostäder. Boken ger omfattande vägledning och kloka råd för att hjälpa dig som funderar på att slå dig in på bostadsmarknaden och på så vis bygga upp ditt kapital.

Genom att ta itu med ämnen som bostadsmarknaden, investeringar, förhandlingsteknik och ekonomisk planering ger författaren en djupgående förståelse för hur man kan dra nytta av bostadsmarknaden på bästa sätt. Boken belyser också strategier för att öka värdet på befintliga fastigheter och ger insiktsfulla tips om köp, försäljning och förvaltning av bostäder. Ta även del av bokens smarta checklistor för att enklare hitta det du söker.

 

Notering: Det föreligger inget samarbete mellan Lån & Spar Bank och de aktörer, vars böcker vi valt att informera om ovan. Vi tar inget ansvar för de rekommenderade aktörernas böcker och innehållet i dessa.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn