Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Tjej kollar på ekonomiappar

5 appar för din privatekonomi 2024

ekonomiskolan

Tycker du det är svårt och tråkigt att göra en budget, eller brukar du undra var pengarna har tagit vägen i slutet av månaden? Idag finns det en mängd olika appar som rör privatekonomi och hur man sparar pengar. Det finns något för nästan alla behov och som kan hjälpa dig med såväl fasta som rörliga utgifter.

Vi har listat 5 ekonomiappar som hjälper dig med din privatekonomi. Alla appar är gratis och finns för både Iphone och Android.

Spara pengar app

1. Matpriskollen - en app med rabatter & recept

Med Matpriskollen hittar du veckans extrapriser i alla matbutiker som finns i Sverige. Erbjudandena är i snitt 25 % lägre än ordinarie priser, vilket innebär att du kan spara mycket pengar på att undersöka vad du kan handla innan du genomför köpet. I appen finns även en funktion som heter ”Nyheter och Rabattkuponger”. Med den funktionen får du tillgång till digitala rabattkuponger som du kan spara i appen och sedan använda när du ska handla. Att använda appen Matpriskollen kan vara ett bra sätt för dig att handla lite smartare och sparar lite mer pengar!

Kostnad: Gratis

Omdömen: 4,1 (App Store) och 3,7 (Google Play)

Ladda ned via App Store

Ladda ned via Google Play 

 

Budgetappar

2. Zlantar - appen som analyserar din ekonomi och avtal

I appen Zlantar får du koll på både din privatekonomi och dina avtal och prenumerationer. Genom att koppla dina bankkonton och kreditkort till appen så läses dina transaktioner in och kategoriseras automatiskt. När dina överföringar läses in och sorteras efter olika kategorier blir det enklare att se hur du spenderar dina pengar. Zlantar kan även hjälpa dig med ekonomiska beslut genom att analysera din ekonomi och dina avtal. Så snart analysen är klar får du en indikation på om du betalar mer än snittet och om det finns pengar att spara.

Kostnad: Gratis

Omdömen: 4,1 (App Store) och 4,2 (Google Play)

Ladda ned via App Store 

Ladda ned via Google Play 

3. Fast Budget - app med budgetplanering

Ekonomiappen Fast Budget hjälper dig att hålla koll på din egen eller familjens ekonomi. I appen finns det en mängd olika funktioner. Bland annat kan du skapa anpassade budgetar som är indelade i kategorier som till exempel transport, mat och underhållning. Du kan även få en överblick över dina transaktioner efter kategorisering och du kan enkelt jämföra och se dina utgifter och inkomster i olika diagramtyper.

Kostnad: Gratis

Omdömen: 4,3 (App Store) och 4,4 (Google Play)

Ladda ned via App Store 

Ladda ned via Google Play 

4. Kreddy - appen ger dig koll på ditt kreditbetyg och lån

En app som hjälper dig att få en snabb, tydlig och bra överblick över ditt kreditbetyg och din kreditvärdighet. Om du vill kan du jämföra din kreditvärdighet med resten av Sverige. Kreddy ger dig också tips och råd kring vad du kan göra för att förbättra din ekonomiska situation.

Kostnad: Gratis

Omdömen: 4,7 (App Store) och 4,6 (Google Play)

Ladda ned via App Store 

Ladda ned via Google Play 

 

App för delad budget

5. Steven - app som delar kostnader och räkningar

Hjälper dig och dina vänner att hålla koll på vem som ska betala vad när ni exempelvis delar på restaurangnotan eller ett gemensamt köp. Med hjälp av appen vet ni helt enkelt vem som betalade vad och vem som är skyldig vem pengar. Dessutom hjälper appen till att påminna den som glömt att betala sin del. Ett smart sätt att undvika ekonomiskt trassel och jobbiga diskussioner kring vem som har och inte har betalat.

Kostnad: Gratis

Omdömen: 4,3 (App Store)  och 3,5 (Google Play)

Ladda ned via App Store 

Ladda ned via Google Play 

 

Notering: Det föreligger inget samarbete mellan Lån & Spar Bank och de aktörer vars appar vi valt att informera om ovan. Vi tar inget ansvar för de rekommenderade aktörernas appar och innehållet i dessa.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn