Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Tjej kollar på ekonomiappar

Appar för din privatekonomi

ekonomiskolan

Tycker du det är svårt och tråkigt att göra en budget, eller brukar du undra var pengarna har tagit vägen i slutet av månaden? Idag finns det en mängd olika appar som rör privatekonomi och hur man sparar pengar. Det finns något för nästan alla behov och som kan hjälpa dig med såväl fasta som rörliga utgifter.

Vi har listat 6 ekonomiappar som hjälper dig med din privatekonomi. Alla appar är gratis och finns för både Iphone och Android.

Zlantar

I appen Zlantar får du koll på både din privatekonomi och dina avtal och prenumerationer. Genom att koppla dina bankkonton och kreditkort till appen så läses dina transaktioner in och kategoriseras automatiskt. När dina överföringar läses in och sorteras efter olika kategorier blir det enklare att se hur du spenderar dina pengar. Zlantar kan även hjälpa dig med ekonomiska beslut genom att analysera din ekonomi och dina avtal. Så snart analysen är klar får du en indikation på om du betalar mer än snittet och om det finns pengar att spara.

Buddy

I ekonomiappen Buddy kan du sätta upp din egen budget och registrera dina utgifter på egen hand eller tillsammans med någon annan, exempelvis din partner. Om du vill sätta upp en delad budget med din partner gör du det enkelt genom att skapa en grupp i appen och sedan bjuda in personen. En delad budget ger er båda full överblick över vem som spenderat vad.

Fast Budget

Ekonomiappen Fast Budget är en populär app för att hålla koll på sin egen eller familjens ekonomi. I appen finns det en mängd olika funktioner. Bland annat kan du skapa anpassade budgetar som är indelade i kategorier som till exempel transport, mat och underhållning. Du kan även få en överblick över dina transaktioner efter kategorisering och du kan enkelt jämföra och se dina utgifter och inkomster i olika diagramtyper.

Mina Tjänster

Mina Tjänster ger dig bättre koll på dina abonnemangskostnader. När du loggar in i appen med ditt BankID  hittar appen enkelt de abonnemang som du betalar för som till exempel mobilabonnemang eller elavtal och visar dem i en tydlig översikt. Du kan också säga upp dina abonnemang direkt i appen. Abonnemang som du inte längre vill betala för säger du enkelt upp med hjälp av funktionen ”Säg upp”. Med funktionen ”Byt abonnemang”  kan det finnas en möjlighet för dig att undvika att betala för mycket. När du använder den funktionen kan appen, på din begäran, föreslå mer prisvärda alternativ till dina nuvarande abonnemang.  

Splitwise

Med denna app är det enklare att dela upp utgifterna. Splitwise håller koll på utgifterna och räknar ut vem som är skyldig hur mycket pengar, även i en grupp där alla har betalt för olika saker. Efterhand som inbetalningar registreras uppdaterar appen uppgifterna om vem som ska betala hur mycket och till vem.

Matpriskollen

Med Matpriskollen hittar du veckans extrapriser i alla matbutiker som finns i Sverige. Erbjudandena är i snitt 25 % lägre än ordinarie priser, vilket innebär att du kan spara mycket pengar på att undersöka vad du kan handla innan du genomför köpet. I appen finns även en funktion som heter ”Nyheter och Rabattkuponger”. Med den funktionen får du tillgång till digitala rabattkuponger som du kan spara i appen och sedan använda när du ska handla. Att använda appen Matpriskollen kan vara ett bra sätt för dig att handla lite smartare och sparar lite mer pengar!

 

Notering: Det föreligger inget samarbete mellan Lån & Spar Bank och de aktörer vars appar vi valt att informera om ovan. Vi tar inget ansvar för de rekommenderade aktörernas appar och innehållet i dessa.

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn