Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Det här är vi

Vi är banken för dig som vill ha en enkel och smidig bankvardag.

Personal sitter och pratar på Lån & Spar Banks kontor

Om oss

På Lån & Spar Bank gör vi dina bankärenden till en smidigare bit i livspusslet. Vi erbjuder dig enkla banktjänster kombinerat med riktigt bra personlig service. Allt för att du ska få en så bra överblick och kontroll på din privatekonomi som möjligt. 

Vi jobbar hela tiden för att din bankvardag ska bli både enklare och mer inspirerande. Det är dina pengar det handlar om och det är viktigt för oss. 

Kontakta oss för att få den hjälp du behöver och de banktjänster som passar dig bäst. Är du dessutom medlem i någon av de organisationer som vi samarbetar med får du extra bra villkor och förmåner hos oss.

Vår historia

Vi är en digital bank som erbjuder privatpersoner enkla och förmånliga banktjänster inom lån, kreditkort och sparkonto. Vi har funnits på den svenska marknaden sedan 2006, men grundades i Danmark redan 1880. På andra sidan sundet är vi en fullsortimentsbank som är noterad på Köpenhamnsbörsen och till största delen ägs av olika fackföreningar. I dag är vi drygt 500 medarbetare i hela banken varav 40 jobbar på kontoret i Malmö.  

I Sverige är vi, på samma sätt som i Danmark, en bank för både privatpersoner och medlemmar i de organisationer som vi samarbetar med. I dagsläget samarbetar vi med medlems- och konsumentorganisationen M Sverige. Du som är medlem i den organisationen får extra bra erbjudanden på våra banktjänster. 

Vårt hållbarhetsarbete

Att ta ansvar ligger i Lån & Spar Banks DNA. För oss är det viktigt att vi gör vad vi kan för att gynna en hållbar utveckling. Det innebär att vi tar ansvar för både våra kunder, medarbetare och det samhälle vi är en del av. Det innebär även stort fokus på arbetet för att bli en mer hållbar bank.

Vi står bakom och stödjer FN:s samtliga 17 världsmål – mål som alla är lika viktiga i det gemensamma arbetet för en hållbar global utveckling. Av dessa världsmål har vi valt att fokusera på fem: Hälsa och välbefinnande, Jämställdhet, Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, Bekämpa klimatförändringarna samt Genomförande och globalt partnerskap.

Lån & Spar Bank

Möt vår ledning

Pontus von Sydow

Pontus von Sydow

Sverigechef

Sofia Hanström

Sofia Hanström

Chef Kundrelationer

Christopher Hanson

Christopher Hanson

Chef Operations

Kollegor pratar i korridoren

Vill du jobba hos oss?

Samhället förändras fort, och det gör även våra vanor och vår vardag. Det kräver att vi som bank kan anpassa oss, är lyhörda och ständigt arbetar för att hitta lösningar som passar våra kunders unika behov. Vi vill att våra kunder ska få ut mer av sin ekonomi och strävar alltid efter att göra deras bankvardag ännu bättre. Ett arbete som kräver kreativa lösningar på spännande utmaningar.

Gör oss sällskap – tillsammans för en bättre privatekonomi!