Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

Läs mer

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar

Båtlån

Om du behöver hjälp med finansieringen av ditt båtköp kan vi hjälpa dig att sjösätta ett lån med bra villkor.

Segelbåt

Representativt exempel

Kreditbelopp 220 000 kr, rörlig årsränta per 2021-12-15 3,29 %, återbetalningstid 5 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, premie låneskyddsförsäkring 371 kr/månad, effektiv ränta 3,54 %. Total månadskostnad 4 364 kr, antal avbetalningar 60 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 262 255 kr. Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till låneskyddsförsäkringen. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Räntan är individuell, 2,95 - 8,95 % per 2021-12-15, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning.

circles

Vad säger våra kunder?

Låna till båt

Oavsett om du ska köpa en ny eller begagnad båt, eller rusta upp din befintliga skuta, är det viktigt att den håller för ditt båtliv. Men lika viktigt är det att du hittar en vattentät finansieringslösning som passar såväl din ekonomiska situation som dina båtdrömmar.

Hos oss kan du låna till ditt tänkta båtköp eller din planerade båtrenovering. Du kan också flytta ett redan befintligt båtlån till oss. När du ansöker om lån försöker vi hitta en bra lösning som tar dig i hamn, tryggt och säkert.

Låna utan krav på säkerhet och du kan lösa lånet när du vill. Ansöker du själv kan du låna upp till 350 000 kr. Är ni två sökande är det maximala lånebeloppet 500 000 kr. Möjlig återbetalningstid är mellan 2 och 15 år.

Kort om Båtlån

  • Omfattas av Räntegaranti.
  • 3 månader Låneskydd kostnadsfritt.
  • Låna från 50 000 till 500 000 kr.*
  • Ingen säkerhet krävs.
  • Individuell ränta från 2,95% till 8,95%.
  • Ingen aviavgift vid digital avi.
  • Uppläggningsavgift: 395 kr.

* Det krävs två sökande för belopp över 350 000 kr.

Hund sitter på båt med flytväst

Låneskydd - din livboj

För oss att det viktigt att du är trygg och har ett skydd om något oförutsett skulle hända. Lite som att du alltid ska ha flytväst på dig när du är ute till havs. Därför har vi tagit fram en smart och bra låneskyddsförsäkring som hjälper dig att klara av en plötsligt förändrad ekonomisk situation. Med vårt Låneskydd försäkrar du dina lånekostnader hos oss, och har en livboj om och när det oväntade inträffar.