Hjälpsektion

CHAT CLOSED

Har du en fråga?

Vanliga frågor & svar

När du ska betala på ditt lån gör du, varje månad, en kontoöverföring till ditt Servicekonto i Lån & Spar Bank. Ett tips är att skapa en stående överföring från din ordinarie bank till ditt servicekonto.

Läs mer

Vi betalar vanligen ut ditt lån inom 24 timmar (bankdagar) efter att du har skrivit under dina digitala lånehandlingar med ditt BankID. Pengarna betalas ut till Servicekontot i Lån & Spar Bank.

I vår Internetbank kan du enkelt överföra pengar till önskat konto i annan bank. Tänk på att du måste ha uppgifter om både clearingnummer och kontonummer till mottagaren.

Läs mer
Visa fler vanliga frågor och svar
Pappa och son spelar fotboll

Låneskyddsförsäkring – vad är det och när är det bra att ha?

ekonomiskolan

Ett låneskydd är den försäkring som skyddar dig och ditt lån. Om du som låntagare har låneskydd hjälper det dig att betala för lånet om din vanliga inkomst plötsligt uteblir. Det kan till exempel vara om du blir ofrivilligt arbetslös, sjukskriven eller behöver vårda en nära anhörig.

“Tänk om ...?”

Alla oroar vi oss för saker och ting ibland. Många av de otrevliga scenarion vi målar upp för oss själva blir som tur är aldrig verklighet, men ibland händer något som vi varken kunnat förutse eller hindra. Exempel på sådana scenarion är ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom: Vi kan äta rätt, motionera och undvika viss stress, men vi kan aldrig veta på förhand om vi eller någon närstående ska drabbas av sjukdom. Någon gång under livet kanske du blir sjukskriven, eller behöver ta ut ledighet för att vårda en sjuk anhörig. Plötsligt har förutsättningarna för din privatekonomi förändrats – och hur går det då med dina lån? Måste du sälja bilen, huset, lägenheten?

Det är då du har nytta av en låneskyddsförsäkring – ett så kallat låneskydd.

Låneskyddet garanterar att ditt lån betalas

Precis som en vanlig försäkring börjar ett låneskydd gälla när det behövs som mest. Med ett lån är du tvungen att betala räntor och amorteringar till dess att skulden är löst i sin helhet. Om du plötsligt inte klarar det finns risken att drabbas av extra kostnader och vid upprepade förseningar kanske inkassokrav och betalningsanmärkningar. Med ett låneskydd minskar risken att råka ut för problem om dina inkomster plötsligt inte skulle räcka för att betala lånekostnaderna. En låneskyddsförsäkring skyddar dig och ditt lån. Det är din garanti för att kunna betala av, trots nya ekonomiska förutsättningar.

I kreditbeslutet tar banker hänsyn till att du som kund verkligen ska ha utrymme i ekonomin att kunna betala tillbaka lånet. 

Låneskyddsförsäkring för dina behov

Vi erbjuder en låneskyddsförsäkring som ger dig och din familj en bra ekonomisk trygghet om du skulle bli sjukskriven, förlora din inkomst eller behöva vårda en nära anhörig. Låneskyddet omfattar ditt lån hos oss och är frivilligt. Med den försäkrar du dina lånekostnader och kan alltså lättare klara av en ekonomisk omställning om något oväntat händer.

Så ansöker du om Låneskyddsförsäkring

Har du inte redan vårt Låneskydd går det självklart bra att ansöka om det i efterhand. Läs mer om låneskyddet, eller kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Läs om Låneskyddet

Dela artikel:

facebookTwitterLinkedIn